Hlavní obsah

Zahrady Jižního Tyrolska získaly botanického Oskara

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Merano

Zámek Trauttmansdorff v italském Meranu může během jarní sezóny ještě více vábit turisty do svých zahrad. Ty totiž v úterý získaly prestižní ocenění International Garden of the Year Award (Ocenění mezinárodní zahrada roku). Severoitalské zahrady ale nejsou jen pro milovníky květin. Nabízejí také jedinečný výhled do okolí.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníkům zahradního areálu zámku Trauttmansdorff se nabízejí kilometry procházkových tras.

Článek

Okouzlující zahradnické výtvory náležící zámku Trauttmansdorff v provincii Jižní Tyrolsko na severu Itálie nezískaly své první ocenění. Před osmi lety byl zámecký areál označen za nejkrásnější italské zahrady. Na 12akrové pestrobarevné ploše se návštěvníkům nabízí pohled na 3000 různých druhů rostlin.

Foto: Profimedia.cz

Zámek nechal v roce 1850 postavit hrabě Trauttmansdorff v kopci na troskách středověkého hradu.

Chodníčky dlážděné jihotyrolskými horninami zavedou turisty přímo do centra přírodních skvostů i k uměleckým pavilónům. Pro ty, kterým nestačí se jen dívat a nasávat voňavou atmosféru zahrad, jsou připraveny multimediální programy s výkladem.

Foto: Profimedia.cz

Kdo netrpí závratí, jistě si vyhlídku do dalekého okolí náležitě vychutná.

Z ptačí perspektivy se na zahradu i hornaté okolí zámeckého pozemku mohou návštěvníci podívat z designových visutých schodišť, která slouží jako balkóny. Plné vstupné vychází na necelých 11 eur (v přepočtu zhruba 280 korun), děti do šesti let mají vstup zdarma.

TIP: Uvnitř zámku Trauttmansdorff je možné navštívit Touriseum, které zvídavým návštěvníkům představí různými formami historii cestovního ruchu v oblasti Jižního Tyrolska. Na místních specialitách si pak gurmáni mají šanci pochutnat v restauraci Schlossgarten (v překladu znamená Zámecká zahrada).

Zajímavost

Během ozdravných lázeňských pobytů v severoitalském Meranu pobývala na zámku Trauttmansdorff také svým útlým pasem proslulá císařovna Sissi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám