Hlavní obsah

Nejvyšší skluzavka na světě padá z výšky čtrnáctipatrové budovy

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závratě musí stranou v momentě, kdy se rozhodnete vyzkoušet nejvyšší skluzavku na světě. Insano měří 41 metrů, což je výška přibližně 14patrové budovy. Odvážní jedinci si tak mohou v brazilském vodním Beach parku u města Fortaleza vychutnat či vytrpět jízdu při rychlosti vyšší než 100 kilometrů v hodině.

Nejrychlejší tobogán se nachází v Brazílii

 
Článek

Na stránkách Beach parku, který leží na severovýchodním pobřeží Brazílie, popisují Insano jako nejextrémnější skluzavku na světě. Díky výšce ji také zapsali do Guinnessovy knihy rekordů. Postavena byla roku 1989 a od té doby láká lidi z celého světa. Přesto řada osob, které si vystály frontu, se obrací zpět při pohledu z takové výšky. V překladu také název znamená choromyslný, však jen blázni se odváží.

Díky velmi ostrému sklonu a gravitaci dosahují odvážlivci vysoké rychlosti. Celá jízda nakonec trvá jen čtyři až pět sekund, uvedl server Odditycentral.com

Foto: Profimedia.cz

Insano

Foto: Profimedia.cz

Insano

Pod skluzavkou končí jedinci ve velkém bazénu. Pokud se bojíte jízdy, tak právě dole u bazénu máte nejhezčí pohled na odvážlivce, radil server Luuux.com.

V rámci bezpečnosti je povolena pouze klasická jízda nohama předem, aby se tak předešlo možným zraněním. Zároveň nesmí na skluzavku těhotné ženy, lidé s handicapem, nadváhou, osoby s problémy s páteří a děti menší jak 140 centimetrů.

Foto: Profimedia.cz

Insano

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám