Hlavní obsah

Pražské autobusové nádraží Florenc dostane nové informační centrum

Novinky, Petra Hanušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisté už po příjezdu do Prahy nebudou bloudit. Pokud tedy přicestují autobusem. Na konci srpna se totiž na autobusovém nádraží Florenc otevírá nové informační centrum. Kromě prodeje mapek a průvodců si tady zájemci mohou rezervovat ubytování, půjčit auto nebo koupit lístky na kulturní akce.

Foto: Petra Hanušková

Za ohradou se už v pátek 31.8. otevře nové informační centrum.

Článek

Turista se šíleným výrazem ve tváři a mapkou v ruce se zběsile dožaduje informace, kde je nejbližší stanice metra a jak se dostane do hotelu. To bývá typický obrázek u většiny nádraží. Na pražské Florenci se ale brzy návštěvníci hlavního města nebudou muset zoufale obracet na kolemjdoucí. V pátek 31. srpna se tady otevře nové informační centrum.

V zásadě se tu už nic dalšího postavit nedá.
Pavel Vráblík, ředitel ČSAD

„Centrum jsme původně chtěli otevřít stylově ve 13.30, podle známého filmu Florenc 13.30. Ale byla by škoda, kdyby kvůli tomu byli cestující oloupeni o služby, tak budeme otevírat už v 8.30,“ říká ředitel ČSAD Holding Praha Pavel Vráblík.

„Zatím poskytujeme základní informace v nové odbavovací hale, není to ale ideální místo, protože odtamtud lidé z Prahy většinou odjíždějí. Tak jsme se rozhodli udělat informace ještě zvlášť a nabízet turistům i nějaké služby navíc. Nové informace jsme umístili hned vedle příjezdů, takže velký nápis Tourist Center bude to první, co cestující po výstupu z autobusu uvidí.“

Zaměstnanci budou umět i cizí jazyky

Centrum bude navíc napojeno na on-line rezervační systém a zájemci si budou moci zajistit ubytování nejen v Praze, ale po celém světě. „Bude poskytovat služby a informace, které tradičně zajímají lidi, co jsou poprvé v neznámém městě. Třeba jak se ve městě cestuje, co je zde za zajímavé akce, budou si zde moci koupit lístky na dopravu, do divadla nebo třeba zajistíme půjčení auta,“ vyjmenovává služby turistického centra Vráblík.

„Všichni zaměstnanci mají zkušenosti s cestovním ruchem a jsou jazykově vybaveni, takže se s cizinci domluví i jinak než česky, což bývá někdy v Praze problém.“

Moderní informační centrum, do jehož výstavby bylo investováno 2,5 miliónu korun, bude ale na delší dobu poslední větší inovace autobusového nádraží Florenc.

Foto: ČSAD Holding Praha

Vizualizace nového informačního centra

„V zásadě se tu už nic dalšího postavit nedá. Myslím, že za několik posledních let jsme toho udělali hodně. Máme novou odbavovací halu, jsou zde fungující a čistá sociální zařízení, v celém areálu je možné se připojit na wifi a kriminalita v okolí se radikálně snížila. Troufám si tvrdit, že člověk, který tu byl naposledy před čtyřmi lety, to tady nepozná a půjde hledat to staré nádraží se zrezavělou lávkou a vietnamskou tržnicí,“ uzavírá ředitel Vráblík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám