Hlavní obsah

Stříbrný rybník u Hradce Králové je zábavní zónou nejen pro plavce

Právo, Ludmila Žlábková

Stříbrný rybník v Malšově Lhotě na Královéhradecku je už desítky let využíván jako přírodní koupaliště. V posledních letech se tu rozšiřuje i okruh doplňkových služeb. Lanové centrum nebo paintball atraktivitu Stříbrňáku ještě navyšují.

Foto: Ludmila Žlábková

Zábavu najdou malí i velcí v lanovém centru. Připraveno je 33 vysokých překážek pro dospělé (z toho pro děti 18) a osm lanovek. Na paintballovém hřišti o velikosti 3500 m2 může hrát najednou až dvacet osob.

Článek

Oblíbenost Stříbrného rybníka zvyšuje i příroda, která ho obklopuje. Na jedné straně totiž začínají rozsáhlé Novohradecké lesy, na straně druhé hranice přírodního parku řeky Orlice. „Zdejší příroda je ideální pro cykloturistiku, okolní lesy jsou rovněž ideální pro všechny, kteří mají rádi houby a houbaření. Návštěvou lesů v okolí Stříbrného rybníka rozhodně nebudete zklamáni,“ láká k návštěvě Michal Moravec ze společnosti B Tour, která rekreační areál provozuje.

Foto: Právo-TJ

Kdo například zvolí vyjížďku podél řeky Orlice, pojede krásnou přírodou okolo říčních meandrů. A během jízdy lesními či lučními cestičkami může obdivovat krásy starých tůní, slepých ramen a tajemných zákoutí mokřin a lužních lesů. Ale ani ten, kdo zůstane u Stříbrného rybníka, se nebude nudit.

Adrenalin park

„Už několik let tu například nabízíme aquaskipper, tedy skákání po vodní hladině, a aquazorbing, což je běh v kouli po vodní hladině,“ dodal Moravec.

Foto: Ludmila Žlábková

Součástí Adrenalin parku je aquazorbing neboli běh v kouli po vodní hladině.

Aby čas zde strávený nebyl pouze povalováním na pláži, nechybí tu řada atrakcí. Součástí takzvaného Adrenalin parku, který má hlavní sídlo na poloostrově v těsném sousedství kempu, je zejména lanové centrum.

„Mám-li ve stručnosti představit lanový park, pak to je třiatřicet vysokých překážek, sedm lanovek a osmnáct překážek dětského lanového okruhu. Každý lanový okruh je navíc doplněn zábavnými a střeleckými aktivitami,“ upozornil zástupce provozovatele outdoorového centra Pavel Balda s tím, že rozhodně není nutné projít všechny překážky.

Foto: Ludmila Žlábková

„Každý by se tu měl však pobavit. Návštěva navíc není časově omezená, můžete tu být, jak dlouho chcete. Připraven je i minigolf, velké šlapací auto nebo skákací boty,“ uvedl Balda.

Paintball novinkou

Novinkou letošní sezóny bylo rozšíření paintballového hřiště, které bylo upraveno do military stylu.

Foto: Ludmila Žlábková

Na paintballovém hřišti o velikosti 3500 m2 může hrát najednou až dvacet osob.

„K dispozici máme 3500 metrů čtverečních, což umožňuje, že může hrát najednou až dvacet osob. Ale samozřejmě si tu zahrají i menší skupinky, třeba tři na tři, čtyři na čtyři,“ slibuje manažer hřiště Ondřej Nováček. Na ploše hřiště nechybějí zákopy, bunkr ani další podzemní a nadzemní překážky. „Hrát tu můžou zájemci každého věku. Pro menší skupinky jsme letos otevřeli ještě druhou paintball arénu u pláže,“ dodal Nováček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám