Hlavní obsah

Krkonoše se zvolna plní lyžaři

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše začínají zvolna zaplňovat sváteční hosté. Hory však letos zdaleka nestihla turistická invaze obvyklá v minulých letech. Lyžaře čekaly na Boží hod vynikající podmínky lyžování bez front a spíše prázdné sjezdovky s místy osmdesáticentimetrovou vrstvou technického a přírodního sněhu.

Článek

Optimální stav pro lyžaře, horší pro vlekaře. „Perspektiva nevypadá nijak růžově, což se ale může změnit v těžko odhadnutelném dnes převládajícím počtu jednodenních hostů,“ předjímá jeden z vlekařů z Pece pod Sněžkou.

„Sezóna začala díky dlouho očekávanému sněhu doslova v hodině dvanácté. Po čtrnácti dnech je brzo na jakékoliv hodnocení, nicméně lidí je vzdor skutečně výborným podmínkám v jednom z tradičně nejexponovanějších období zimy méně než loni,“ konstatoval Ředitel společnosti Ski Pec pod Sněžkou Jiří Krtička. Přijelo tam 2500 lyžařů, což představuje čtvrtinu přepravní kapacity areálu.

Lyžovalo se i v dalších areálech, v provozu už jsou skoro všechny, ale návštěvníků je méně než obvykle.

Anketa

Chystáte se v posledním prosincovém týdnu na hory?
Ano
30,1 %
Ne
68,7 %
Ještě nevím
1,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11882 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám