Hlavní obsah

Netradiční restaurace nabízí stolování v posteli, knihovně či vířivce

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Restaurant The Apartment, tak zní název podniku v Jakartě v Indonésii. A ne náhodou. Majitel totiž chce, aby se u něj v restauraci hosté cítili jako doma. Podnik nabízí sedm místností, jaké může nabídnout sofistikovanější byt. Jídlo si tak můžete dát třeba na "king size" posteli nebo rovnou ve vířivce.

Článek

Restaurace v jižní části Jakarty se stává atrakcí pro cizince i místní hledající příjemné místo pro společné stolování. „Chceme, aby se u nás lidé cítili tak příjemně, jako když jedí doma," vysvětluje Budiman Gani, majitel restaurace.

Vířivka, knihovna i obrovská postel

„Až přijdu příště, tak chci vyzkoušet obývací pokoj a ložnici,“ pokukuje Dessy, zákaznice, která je v restauraci poprvé. Lidé poposedávají v sedmi místnostech připomínající klasický designový byt. Můžete si vybrat podle nálady a povečeřet například v obrovské posteli nebo si vyzkoušet koupelnu a kromě jídla si dát také sprchu. Pro klidnější pracovní schůzky ideálně poslouží knihovna.

Západní turisté vyhledávající teplé smažené snídaně a kávu patří podle Ganiho k pravidelným zákazníkům. Páteční a sobotní noci naopak zaplňují restauraci místní mladí lidé popíjející koktejly servírované ve všech pokojích.  "Líbí se mi menu i atmosféra a není tu moc lidí," pochvaluje si restauraci Robert, který sedí ve vířivce s přáteli.

Měsíčně restauraci navštíví 4 000 lidí

Budiman Gani otevřel restauraci před osmi měsíci, ale na vysněném projektu pracoval 11 let. Měsíčně navštíví restauraci okolo 4 000 osob, těší se z oblíbenosti majitel restaurace, který plánuje další podobné podniky.

"Chceme otevřít další restaurace. Uvažujeme nad stejným konceptem, pravděpodobně na Bali. Ale to není vše, právě jsem se vrátil z Austrálie, kde jsem našel další příležitost," řekl Budiman Gani.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám