Hlavní obsah

Hoteloví zaměstnanci v Londýně a Manchesteru vyhřívají hostům postele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

V Evropě nastala opravdová ladovská zima, sníh a mráz potrápil nepřipravené státy. Zvláště Anglii, kde na tak tuhé počasí nejsou zvyklí. Proto hotelový řetězec Holiday Inn v Londýně a Manchesteru přišel s novou službou. Hostům nabízí živé ohřívače postelí. Zaměstnanci navlečení ve speciálních oděvech si lehnou do postele a temperují ji na příjemných čtyřiadvacet stupňů.

Článek

„Je to jako mít obří ohřívací láhev v posteli,“ tvrdí mluvčí hotelu Jane Bednallová. Všichni zaměstnanci mají čistý speciální oděv na jedno použití, v němž si do postele lehnou a vyhřejí ji.

„Existuje spousta vědeckých důkazů, které prokazují, že spánek začíná na počátku noci, kdy tělesná teplota začíná klesat. Pokles nastává zčásti proto, že se cévy rukou, tváří a nohou uvolní a vypustí teplo," vysvětluje doktor Chris Idzikowski, expert na spánek z Edinburghu.

Teplá postel nastartuje spánek, studená ho brzdí

"Postel vyhřátá na 20 až 24 stupňů Celsia je dobrým způsobem, jak spánek nastartovat, studená postel ho může naopak zbrzďovat,“ dodává doktor Chris Idzikowski.

Pětiminutové zahřívání postele provádějí zaměstnanci hotelů Holiday Inn v Londýně a Manchesteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám