Hlavní obsah

Moravský kras lze mimořádně navštívit i v zimě

Novinky, Pro Novinky Martin Lošťák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Pracovníci Moravského krasu připravili návštěvníkům jedinečnou možnost navštívit Moravský kras v zimě. Turisté si mohou v prosincových dnech prohlédnout jeskyně Punkevní a Výpustek, které byly přes zimu vždy uzavřeny.

Foto: Profimedia.cz

Macocha

Článek

Tyto jeskyně v zimě nebyly doposud přístupné, navíc se turisté nebudou muset tlačit v dlouhých frontách, jaké jsou v létě na denním pořádku.

Po návštěvě Punkevní jeskyně se návštěvníci mohou svést lanovou dráhou, která je vyveze až na Horní můstek propasti Macochy. Zde uvidí na dno Macochy, které předtím navštívili při prohlídce.

Jeskyně Výpustek za Druhé světové války sloužila jako muniční sklad Československé armády. Poté byla ve válce využívána německými vojsky jako továrna na letecké motory.

V 60. letech ji získala znovu Československá armáda, ta zde vybudovala podzemní protiatomový kryt. Teprve od minulého roku se do jeskyně může podívat každý návštěvník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám