Hlavní obsah

V Praze bude děti vozit parní vlak s Mikulášem i čertem

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O víkendu 5. a 6. prosince bude Prahou jezdit parní lokomotiva s Mikulášem a jeho družinou. Vlak bude vyjíždět vždy z nádraží Praha Bráník a projede postupně několik tras. Pro všechny děti je připraven malý dárek.

Článek

České dráhy připravily ve spolupráci s DDM Prahy 5 pro děti tradiční Mikulášské jízdy, kdy bude vlak vyjíždět po oba dny z nádraží Praha Braník a projede postupně několik tras po pražských tratích.  

V plánu je i jízda několika tunely na „Posázavský pacifik“ do Davle. V sobotu se návštěvníci projedou večerní jízdou osvětlenou Prahou po „Pražském semmeringu“, na závěr je připravený ohňostroj od 19.15 hodin.

V parních vlacích bude procházet Mikuláš se svoji družinou. Všechny hodné děti dostanou od Mikuláše malý dárek. Pro ty zlobivé má čert připraveno uhlí z lokomotivy.

V čele parního vlaku vyjede parní lokomotiva Čtyřkolák (řada 434.2186) z roku 1917, která poveze historickou soupravu sestavenou z vozů 3. třídy a bufetového vozu. Po oba dny se v Braníku představí liliputská železnice.

Děti do šesti let zdarma

Jízdné pro dospělé osoby je stanoveno na 160,- Kč. Jízdenka pro děti od 6 do 15 let je za 80,- Kč. Místenka je v hodnotě 20,- Kč. Děti do 6 let se přepravují zdarma bez nároku na místo k sezení (místenku).

Předprodej jízdenek a místenek je zajištěn na nádraží Praha Braník (telefon: 972 228 853) a to denně od 7.00 do 18.00 hod. Další informace na stránkách www.parnijizdy.ic.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Perník Made in Hanzelková jedl i papež

Už více než půlstoletí peče paní Zdeňka Hanzelková (77) z Libhoště u Nového Jičína na Vánoce perníky. Ze sladkého těsta snad vytvořila kde co. Kostelíky,...

Výběr článků

Načítám