Hlavní obsah

Pařížská Eiffelovka bude až do Vánoc zářit slavnostními barvami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Pařížská Eiffelova věž připravila na každý večer až do konce roku světelnou show, kterou chce připomenout 120. výročí své existence. Na straně obrácené k náměstí Trocadéro, ze kterého je na ni nejhezčí vyhlídka zblízka, tak za tmy v každou celou hodinu září v různých barevných kombinacích.

Článek

Po klasickém pětiminutovém blikání jako na vánočním stromku se pak ukazují různé obrazce, které by se daly přirovnat k těm, jež si mohou nastavovat na svých obrazovkách uživatelé počítačů. Na každý večer připadají čtyři dvanáctiminutová "představení", první začíná ve 20:00.

"Eiffelovka" je jinak tradičně osvětlená žlutým světlem, které se na jejím hnědém povrchu odráží zlatě. Ve druhé polovině loňského roku během francouzského předsednictví v Evropské unii svítila modře.

Občas mění barvu i podle jiných různých událostí. Několik dní byla osvětlená červeně a bíle u příležitosti dnů turecké kultury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám