Hlavní obsah

O víkendu ovládly zámek Sychrov skotské hry a dudácká hudba

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu probíhal devátý ročník skotských her, zvláště těžko-atletické soutěže, doplněné tradiční hudbou Keltů, Irů i Skotů. Pro děti i dospělé byly připraveny různé scénky, například skotské souboje, rozdělávání ohně pomocí troudu, loutková divadla a mnoho dalšího.

Článek

Na zámku Sychrov se sešlo velké množství návštěvníků, kteří měli na sobě "něco skotského", od kiltů, sukní, čepic a dýky. Celou dobu byla po zámeckém parku slyšet skotská, irská a bretaňská hudba.

Diváci viděli také vystoupení tanečních souborů. Pro dospělé byla mimo jiné připravena ochutnávka pravé skotské whisky a výstava anglických veteránů. Návštěvníci se také mohli zúčastnit sportovních soutěží od házení kamením po 60 kg kládu.

Mezi nejzajímavější scénky patřilo rozdělávání ohně pomocí troudu, jezdecké ukázky starých Keltů, ležení skotských fisilírů z dob II. světové války a historického šermu. Děti hrály různé hry a soutěže. Tančily s dudáky a bavily se loutkovým divadlem.

Pro starší byl druhým rokem vybudován IQ park, kde si mohli hrát malí i velcí vyzkoušet své dovednosti, zkontrolovat si své smysly a procvičit mozkové závity prostřednictvím rébusů, kvizů a hlavolamů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám