Hlavní obsah

Nejlepší destinace pro Silvestr 2008

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud neplánujete strávit oslavy příchodu roku 2009 v České republice a uvažujete, kam by se dalo vyrazit za opravdovou exotikou, nabízíme vám několik tipů, které vám zaručí výjimečné oslavy Nového roku, na které nezapomenete. A nezapomeňte, je už nejvyšší čas si exotickou dovolenou zamluvit. Mnoho hotelů už je zcela vyprodaných.

Článek

Silvestrovské oslavy jsou bujaré po celém světě. Pokud nejste jedni z těch, kteří chtějí sledovat jen internetové přenosy v teple svého domova, tak vám přinášíme několik tipů, jak výjimečně strávit poslední vteřiny tohoto roku a ty první toho nadcházejícího. O nejzajímavějších destinacích informoval magazín VIPmag.

Hřejivé tóny mrazivé Aljašky

Aljaška je vzhledem ke své poloze na severozápadě Severní Ameriky zemí poměrně mrazivou. I přes své chladné podnebí a jistou nedostupnost jsou zde lidé při oslavách Nového roku vřelí, plni entusiasmu, horlivosti a napjatého očekávání. Motto Aljašky zní: "North to the Future", tedy „Na sever za budoucností“, což má znázorňovat jakousi neutuchající naději a dobré vyhlídky.

:.Novoroční jízda na psím spřežení je jedním ze šlágrů Aljašky.foto: Profimedia

Oslavy Nového roku jsou příležitostí, kdy se místní obyvatelé setkávají se svými rodinami, aby společně přivítali další rok za doprovodu hudby. Silvestr je totiž v těchto končinách nocí plnou hudebního veselí. Různé kapely a skupiny vystupují po celou noc, davy lidí tancují a písničky znějí až do rána. Mezi největší atrakce novoroční Aljašky patří folkový festival v Anchorage, kde po celý týden zaznívá hudba od folku po jazz v doprovodu tanečníků.

Rytmy vášnivé Kuby

Azurové Karibské moře, Atlantik kobaltové barvy a bílé písky, to vše lemuje břehy Kuby. Nejen proto, ale i pro ryzí životní sílu patrnou na každém kroku, je Kuba jednou z nejpopulárnějších destinací Karibiku.

Možná i příjemné tropické podnebí přispívá k tomu, že jsou Kubánci při oslavách Nového roku plní entusiasmu. Je to pro ně období, kdy se má pohřbít starý rok, a lidé by se měli postavit k nové budoucnosti čelem plni očekávání, víry a naděje.

Oslavy probíhají v duchu tradic a stylových klubů, které provázejí první leden s veškerou svou vášní. Právě tady se slast a blaho mění ve skutečnost, a to ať už uvítáte další rok tancem na bílých plážích v Cayo Coco, rozehřátí rytmem v hudebních klubech, nebo třeba plaváním v klidných modrých lagunách po boku delfínů.

:.Ke kubánské pohodě patří i kvalitní doutníky a rum.foto: Profimedia

Kuba je opravdovým lákadlem a počty turistů, kteří sem jezdí slavit Nový rok, to jen potvrzují. Zatoužíte-li ještě teď po novoroční Kubě, můžete využít zájezdů last minute, které se pohybují v cenovém rozmezí 35 000 - 85 000 korun.

Oslavy na Islandu, zemi kontrastů

Do protikladu k výbušným sopkám a gejzírům se staví vyrovnaný Atlantický oceán. Ano, takový je Island, ostrovní země plná kontrastů, jak těch přírodních, tak kulturních. Tradice v kombinaci s moderní dobou dodávají této zemi originální rozměr, ze kterého čiší skutečná energie. Oslavy Nového roku jsou charakterizovány láskou k zábavě, a o to víc je tato událost barevnější a dynamičtější.

Silvestr na Islandu stojí za pozornost. Vášeň, se kterou místní vítají svěží nový začátek, je obrovská.

:.Ledovcové jezero Jökulsárlón na Islandufoto: Profimedia

Stejně jako po celý rok, i ve svátečním čase se hlavním centrem stává Rejkjavík. Toto hlavní město oslňuje svou živostí a směsicí tradic a moderní doby. Každý si zde přijde na své, ať už dává přednost odkazu dob dávno minulých, nebo veselému křepčení na diskotékách a pulsujícímu nočnímu životu v barech.

Island je zemí, kam se vzhledem k podnebí pořádají poznávací zájezdy pouze v určitých měsících roku, sami se tam však můžete vydat kdykoliv. Ceny letenek v období svátků na konci roku se dají sehnat od 17 000 korun.

Bosé procházky po thajském ostrově Phi Phi

Mnoha z nás se při spojení vánočních svátků a Thajska vybaví tsunami, které v této zemi jen desítky hodin po Štědrém dnu udeřilo a napáchalo obrovské škody. Věřme, že historie se neopakuje. Na ostrově Phi Phi byste už nyní nepoznali, že se zde podobná katastrofa udála.

:.Pláže ostrova Phi Phi neurazí ani ty největší romantiky.foto: Profimedia

Nekončící romantika plná večeří u svíček, večerních procházek po pláži naboso, to vše vám thajský ostrov Phi Phi nabídne. Když odlétnete po Štědrém dnu a vyberete si devítidenní pobyt (včetně cesty), zaplatíte zhruba něco málo pod 60 000 Kč na osobu. Máte však zaručené teplo a to, že na tento Silvestr nezapomenete.

Bílé pláže Cancúnu

Mexiko není letecky nikterak blízko, ale zažijete cenově dostupnější silvestrovské oslavy v tak luxusním a exotickém prostředí, jaké skrývá mexický Cancún. Sami místní sice už Cancún příliš nedoporučují vzhledem k obrovskému množství turistů. Ti znalejší ho s trochou nadsázky hanlivě označují jako mexické Bibione. Pravdou zůstává, že v kvalitním pětihvězdičkovém hotelu se zde budete cítit jako králové.

:.Pláže Cancúnu jsou někdy přelidněné, na kráse však neztrácejí.foto: Profimedia

Cenově počítejte na čistý týden pobytu nejméně s 50 000 korunami na osobu, za opravdový luxus si ale ještě hodně připlatíte. Silvestr si zde však na rozdíl od exotických ostrůvků můžete užít opravdu naplno. Pokud tedy nechcete o půlnoci jen usrkávat Moët a pozorovat měsíc, je Cancún dobrou exotickou volbou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám