Hlavní obsah

Zájezdy do Chorvatska zřejmě zlevní

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se chystáte na dovolenou do Chorvatska můžete se těšit na postupné zlevňování zájezdů, které je důsledkem zpřísnění pravidel pro vstup dětí do Chorvatské republiky. V Chorvatsku odsouhlasili oficiální dvojjazyčný formulář, který děti potřebují jen tehdy, pokud cestují s prarodiči nebo sami na tábor.

Článek

Pro statisíce Čechů, kteří se chystají na dovolenou do Chorvatska přišla ideální doba ke koupi letního zájezdu. V posledních 3 týdnech totiž kvůli nejasným informacím výrazně klesl zájem o tuto destinaci.

Vysoký počáteční zájem o zájezdy do Chorvatska byl na čas ochlazen na bod mrazu nejasnými informacemi o omezení vstupu do Chorvatska pro děti. Tyto nejasnosti byly definitivně vyřešeny, když chorvatská strana odsouhlasila oficiální dvojjazyčný formulář.

V případě rodinné dovolené, školních či sportovních výletů nemusí čeští turisté předkládat na hranicích kromě pasu nic jiného. Potvrzený formulář je ve své podstatě potřeba pouze tehdy, kdy cestují prarodiče s vnoučaty či nezletilé děti samotné.

Kromě jména dítěte, datumu narození a bydliště, musíte ve formuláři vyplnit také účel cesty a jméno osoby, která bude dítě na pobytu doprovázet. Povinně vyplňujete také datum pobytu.

Chorvatsko stále patří na první místo z hlediska zájmu českých turistů. Podle oficiálních statistik tam loni vycestovalo přes 670 tisíc Čechů.

Reklama

Související články

Dvacet chorvatských ostrovů je na prodej

Milovníci Chorvatska mohou začít v této zemi trávit dovolenou na svém vlastním ostrově. Jako celek či po částech se totiž nyní prodávají nejméně dvě desítky...

Chorvatsko komplikuje dětem vstup do země

Podle nového chorvatského zákona, který platí v zemi od letošního ledna, musí mít dítě do 18 let, které do země necestuje se svým zákonným zástupcem, písemný...

Výběr článků

Načítám