Hlavní obsah

Safari na den je ztraceným časem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se chcete vydat do savany, abyste viděli cizokrajná zvířata ve svém přirozeném prostředí, rozhodně nejezděte na safari na jeden den. Nic neuvidíte.

Článek

V osm ráno odjíždíte z hotelu s tím, že za dvanáct hodin budete zpět. Všichni zúčastnění - kromě turistů - vědí, že se to nikdy nestihne, ale z jakéhosi důvodu trvají na svém.

K nejbližší bráně přírodního parku Tsavo East je to z Mombasy nějaké tři hodiny jízdy mikrobusem. Pokud je váš hotel na jih od Mombasy, počítejte s pěti hodinami, protože v cestě vám stojí nevypočitatelný převoz přes mořskou úžinu.

Tak či onak, přijedete do rezervace za poledního žáru, kdy každé rozumné zvíře spí, schované v hlubokém stínu. Ve vysoké trávě pobíhají jen impaly, poplašené antilopy, které pobíhají pořád. Možná uvidíte i hřbet hrocha, líně se převalujícího ve vodní nádrži.

Více uvidíte večer

Savana se probouzí, až když se slunce sklání nad obzor, ale to už váš mikrobus míří zpět k Mombase.

Dva dny nejsou na safari také nic moc, ale je to dost na to, abyste viděli stáda slonů, spořádaně putujících za vodou, lví smečku, která pokojně prochází mezi pasoucími se žirafami, pakoni a zebrami.

Nádherné je noční divadlo. Skoro každý kemp nebo hotel má výhled na umělá nebo přírodní napajedla. K citlivě nasvíceným nádržím v noci přicházejí sloni, buvoli, hyeny i antilopy -a někde v záloze čeká lví smečka.

Je málo pravděpodobné, že během dvoudenní safari uvidíte všechny příslušníky "velké pětky" (slon, buvol, nosorožec, lev a levhart), ale se slony, buvoly a lvy můžete počítat. Kromě těch, o nichž už byla zmínka, uvidíte spousty ptáků, několik druhů antilop, paviány, pštrosy.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Keni za velkou pětkou

Každý turista, který se vypraví do africké savany, touží spatřit velkou pětku. Tvoří ji nejmajestátnější tvorové, kteří tam ve volné přírodě žijí. Dokážete...

Výběr článků

Načítám