Hlavní obsah

Nasekat dříví na otop, jde to i bez dřiny

Novinky, Dana Novotná

Stojíte před hromadou nařezaného dřeva a víte, že vás čeká několikahodinová dřina s čím dál těžší sekerou v ruce. Jenže cesta k úhlednému rázu polínek, který vám vystačí na celou zimu, nemusí být tak krutá. Pokud sáhnete po účinném pomocníkovi, z noční můry se rázem stane užitečná zábava.

Článek

Místo sekání je mnohem jednodušší možnost - nechat za sebe pracovat štípačku. S ní dokážete zpracovat i větší množství palivového dřeva s minimální námahou. Ovládání je navíc řešeno tak, aby vaše ruce nepřišly k úhoně.

U štípaček je dáván důraz především na výkonnost a jednoduchost, proto nejsou konstrukčně nijak složité. Tvoří je celokovový rám a elektromotor, který pohání píst a následně i štípací klín. Nekomplikovaná je také práce s nimi. Prostě položíte špalek na pracovní plochu - a vše ostatní už zvládnete pomocí ovládacích prvků.

Se štípačkou si můžete troufnout i na polena dlouhá více než metr, do nichž byste se jinak museli pustit s kalačem a klíny. Díky štípacímu kříži je navíc „naporcujete“ hned na čtvrtky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám