Hlavní obsah

Nalaďte trávník do jarních barev

Novinky, Dana Novotná

Komerční článek – Jaro už se mílovými kroky hlásí o slovo. V zahradách se začínají objevovat první sněženky, trávníky se zvolna probouzejí po zimním spánku. Ptáci prozpěvují, všechno se pomalu začíná zelenat a to je pro všechny zahrádkáře signál, že za pár dní naplno vypukne kolotoč jarních prací.

Foto: Mountfield, .

Článek

Kromě toho, že byste měli mít nachystané stroje, které hned na začátku jara využijete, jako vertikutátor, sekačku nebo pilku na prořez stromů, začněte už také myslet i na zkrášlení svých trávníků.

Aby se váš trávník po zimě patřičně probral k životu a po celou sezónu byl sytě zelený a hustý, musíte mu k tomu trochu pomoci. Ideální scénář je začít v březnu vertikutací. Po ní pár dní počkejte a nezapomeňte odhalená holá místa dosít. Jaká by měla být kritéria pro volbu osiva? „V první řadě si musíte uvědomit, jak velké zátěži bude váš trávník vystaven a v jakých podmínkách roste,“ říká Tereza Pivodová ze společnosti Mountfield.

Foto: Mountfield, .

Travní směs vhodná do zahrad rodinných domů, parků, na reprezentativní plochy a okrasné trávníky. Cena 109,00 Kč.

„V naší nabídce jsou osiva pro okrasné trávníky, zatěžované trávníky včetně sportovních ploch v podobě fotbalových stadiónů či golfových hřišť nebo speciální směsi do stínu. Ty díky vysokému obsahu lipnice nízké zaručují perfektní trávník i v místech s nedostatkem slunce. Dobře roste i ve stínu stromů a budov,“ prozrazuje Pivodová.

Foto: Mountfield, .

ravní odrůda, která snáší dobře zátěž a vydrží i sušší období. Cena 109 Kč.

Mountfield travní směsi dlouhodobě testuje, aby svým zákazníkům nabídl špičkovou kvalitu. Pro letošní rok pokračuje s prémiovými nizozemskými osivy GREENPARK a nově do nabídky zařadil špičková osiva Mountfield vyrobená v České republice.

Všechny travní směsi vynikají rychlou klíčivostí, sytější barvou a vysokou regenerační schopností. „Nabídka je opravdu pestrá a vyberou si i ti nejnáročnější uživatelé včetně profesionálů,“ říká Tereza Pivodová.

Trávník by měl rovněž dostat kvalitní trávníkové hnojivo. Výběr je široký a záleží na každém, jaké zvolí. Pro tuto dobu je ideální hnojivo Jaro–Léto. Obsahuje vysoký podíl dusíku pro bujný růst, hořčík dodá trávníku sytě zelenou barvu. Hnojivo je vhodné i pro přihnojování v průběhu roku.

Foto: Mountfield, .

Posiluje travní stébla a zlepšuje jejich odolnost proti sešlapání. Cena 55 Kč.

Pro všechny typy okrasných trávníků je skvělou volbou Organo – minerální hnojivo, které se může používat během celého vegetačního období. Posiluje travní stébla a v trávníku působí až dva měsíce. Navíc je šetrné k vašim domácím mazlíčkům. Nemusíte mít tedy strach, že kdyby nedopatřením váš pejsek či kočka pár granulí snědli, něco se jim stane.

Kvalitní travní osivo i hnojivo jsou základem každé zahrady či parku. Když vše nakoupíte pod jednou střechou v Mountfieldu, můžete si být jisti, že váš trávník bude v perfektní kondici. A sousedi zblednou závistí.

Reklama

Související články

Jaro je tady. Jste nachystáni?

Komerční článek - Jaro už se hlásí o slovo, trávník se pomalu zelená a probouzí se po zimním spánku. Aby vaše zahrada co nejdřív začala zářit všemi barvami,...

Výběr článků

Načítám