Hlavní obsah

Na vysokou trávu je dobré mít speciální stroj

Novinky, Mountfield

Komerční článek - Díky teplému počasí teď tráva roste jako zběsilá. Své o tom ví třeba majitelé větších zahrad a pozemků, kteří se k sečení nedostanou pravidelně. Na záplavy přerostlé trávy jejich běžné rotační sekačky jednoduše nestačí.

Článek

Pomoci mohou jen speciální stroje na vysokou trávu jako je motorová kosa, bubnová sekačka nebo kultivátor. Který z nich se nejlépe hodí třeba právě pro vaše potřeby?

S motorovou kosou posekáte vše

Šikovným a cenově nejdostupnějším pomocníkem, který najde uplatnění na každé zahradě, je motorová kosa neboli křovinořez. Její obrovskou výhodou je univerzálnost, díky které si dokáže poradit jak s plošným udržováním trávníků, tak se sečením vysoké trávy. Tím ale její využití nekončí. Díky různým typům vyměnitelných kotoučů s ní zvládnete posekat i křoviny, mlází, rákosí či náletové dřeviny. A s adaptéry ji lze použít dokonce jako prořezávací pilu, malý kultivátor nebo plotové nůžky. Velkým plusem tohoto stroje je, že s ním posekáte i obtížně dostupná místa, jako jsou například příkopy, rokle nebo prudké svahy. Zkrátka všude tam, kam se s běžnou sekačkou dostanete jen obtížně.

Velmi dobré jméno na našem trhu mají motorové kosy značky Oleo-Mac, které vynikají skvělým poměrem ceny k užitné hodnotě.

Motorová kosafoto: Mountfield

Bubnová sekačka - žrout vysoké trávy

Pro sečení velkých ploch je ideální bubnová sekačka. Její výhodou je rychlost s jakou sečení zvládá a také to, že si troufne i na trávu vysokou až 1,5 metru. Je to díky tomu, že buben je umístěn před sekačkou, seče tedy čelně v otevřeném prostoru a není tak limitována výškou trávy, jak je tomu u běžné rotační sekačky.

O bubnové sekačky z jihočeského Motoru Jikov, které si rychle poradí i s velmi vysokou trávou, je teď velký zájem. Tyto kvalitní stroje jsou k dostání již od 15 764 korun.foto: Mountfield

Dalšími přednostmi stroje je jednoduchost konstrukce a velmi levná, snadná a jednoduchá údržba. Nemusí se například složitě seřizovat ani často promazávat, jak je to nutné třeba u lištových sekaček. „Bubnovka“ má oproti motorové kose jedinou nevýhodu. Je trošku dražší. Ale o něco vyšší investici bohatě vynahradí rychlost sečení a pohodlí při práci.

Kultivátor všeuměl

Kultivátory jsou stroje, které toho umí opravdu mnoho. Nejžádanější na trhu jsou modely z dílny berounské společnosti Kulti, která kultivátory výrazně vylepšila tak, že rozšířila jejich uplatnění na celý rok.Vyvinula totiž celou řadu nejrůznějšího příslušenství, takže stroj zvládne spoustu další různorodé práce. Připojíte-li k němu bubnovou sekačku, máte k dispozici mimořádně rychlého pomocníka na sekání vysoké trávy, kterou pak s obracečem snadno i usušíte.

Kultivátory jsou opravdu univerzální a neúnavní pomocníci, se kterými pohodlně posečete i velmi rozlehlé plochy. Nyní se dají například u Mountfieldu pořídit již od 24 653 korun a s unikátní 7letou zárukou.foto: Mountfield

S vozíkem pohodlně přepravíte vše, co budete potřebovat a s pomocí sněhové frézy máte po starostech s odklízením sněhu. Rozmetadlem zase snadno zapravíte do půdy hnojivo. Při úklidu zahrady přijde vhod drtič, který zlikvidujete až 8 cm silné větve. K dispozici je i celá řada příslušenství pro kompletní zpracování půdy a pěstování plodin, a to včetně kypření, orby, pletí i válcování. Dalším velkým plusem kultivátoru je zpátečka. Díky ní lze se strojem na rozdíl například od bubnové sekačky mnohem lépe manipulovat. Jedinou nevýhodou kultivátoru je proti jiným strojům vyšší hmotnost. Pokud si ovšem pořídíte i sedačku ( na snímku), budete ho už jen pohodlně a bez námahy řídit.

Reklama

Výběr článků

Načítám