Hlavní obsah

Kavkazské jedle z Dánska zaplavily Česko

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už je to zase tady! Vánoce se kvapem blíží a do Česka vtrhla lavina nádherných vánočních stromků! Čerstvé kavkazské jedle z dánských plantáží prodává již třetím rokem Mountfield. A znovu za skvělé ceny!

Foto: Mountfield, .

Článek

Tyto stromky si získávají stále větší oblibu mezi zákazníky. Hlavně proto, že oproti řadě jiných prodejců máte za nižší ceny daleko lepší kvalitu. „Každý strom prošel přísnou kontrolou našich inspektorů přímo v Dánsku na plantážích pěstitelů,“ říká Lukáš Smrčenský z Mountfieldu. Jedná se o externí specialisty v oboru dendrologie (nauka o dřevinách – pozn. red.). „Letos ten výběr trval skoro měsíc a zúčastnilo se ho 18 dendrologů. Díky tomu můžeme zákazníkovi nabídnout opravdu kvalitní kavkazské jedle,“ dodává.

Foto: Mountfield, .

Jedle kavkazská – Abies nordmanniana – snese označení královna mezi vánočními stromy. Je známá pro svou krásu, pravidelný tvar a bohatou korunu. Má charakteristickou, sytě zelenou barvu a jehličí dlouhé přibližně 3 cm.

V České republice se ročně prodá kolem miliónu kusů vánočních stromků a velkou část z tohoto čísla tvoří právě kavkazské jedle. Tyto stromky začal Mountfield letos prodávat 24. listopadu a zájem je hned od začátku obrovský. Už během prvních dnů spuštění online rezervace si kavkazské jedle rezervovalo přes webové stránky společnosti několik desítek tisíc lidí.

Foto: Mountfield, .

Kavkazské jedle koupíte v Mountfieldu ve dvou kvalitativních řadách – Standard a Premium, přičemž obě jsou výběrové. To znamená, že kusy, které neodpovídaly přísným nárokům na kvalitu, byly vyřazeny.

Jedle o výšce 1,5 až 2 m přijde kupujícího na 469 Kč. Vybírat lze mezi stromy o velikostech 1 až 2,5 m. Ceny startují na 349 Kč, což představuje jedli o výšce 1 až 1,25 m včetně dřevěného stojanu.

Foto: Mountfield, .

„Jedle navážíme do našich prodejen kontinuálně, takže můžeme garantovat absolutní čerstvost. Na našich prodejních plochách, které jsou dobře přehledné a osvětlené, dokážeme nabídnout také ořez kmenu a zabalení stromu do sítě,“ dodává Lukáš Smrčenský.

Reklama

Související články

Zima velí jít do sauny

Saunování je podle mnohých jediný rozumný způsob, jak přečkat nevlídné zimní měsíce. A lékaři dodávají, že pravidelný pobyt v sauně má velmi pozitivní vliv...

Výběr článků

Načítám