Hlavní obsah

Jak mít v bazénu příjemně teplou vodu

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aby koupání bylo opravdu příjemné, je jasné, že voda nesmí studit, ale příjemně hřát. Můžeme si ji ohřívat například některým z elektrických systémů ohřevu, ale při dnešních cenách elektrické energie bychom se nedoplatili. Naštěstí se dnes už nabízejí i jiné, mnohem levnější a navíc ekologické způsoby.

Článek

Bazén si totiž můžete vybavit například solárními panely. Ty dokáží vodu ohřát až na příjemných 28 °C až 30 °C. Energii si přitom berou zadarmo od sluníčka. Pořizovací cena solárního systému pro ohřev bazénové vody představuje jenom zlomek toho, co byste dali za jiný, například elektrický systém.

Solární panely však nejlépe fungují, když svítí slunce, to je jasné. Kdo však chce mít vodu úžasně teplou i ve dnech, kdy je pod mrakem, měl by si pořídit tepelné čerpadlo (na horním snímku v pozadí pod stříškou). Ale nelekejte se. Dříve sice stálo takové tepelné čerpadlo i 60 tisíc korun, to však je naštěstí minulost. Dnes jsou k dostání ve specializovaných prodejnách s bazény a bazénovým příslušenstvím tepelná čerpadla speciálně vyvinutá pro ohřev bazénové vody, jejíž teplotu umí zvýšit až o 12 °C. Dají se tam pořídit už za cenu kolem 26 tisíc korun.

Reklama

Související články

Co praví o bazénech stavební zákon?

Plánujete na zahradě postavit zapuštěný bazén, ale nevíte zda na stavbu bazénu potřebujete nějaká povolení či souhlasy? Co o stavbě bazénu říká stavební zákon?

Bazén na dosah ruky

S příchodem jara a tedy i s očekáváním teplejších dnů mnozí z nás zatouží po novém bazénu a zanoří se do záplavy informací, jak ho získat. Představa je prvním...

Výběr článků

Načítám