Hlavní obsah

Chcete domů infrasaunu? Podívejte se i na novinky, které teď frčí

Novinky, Dana Novotná

O blahodárném „koupání“ v teple infračervených paprsků už byly napsány desítky publikací. Vychvalují je lékaři, sportovci i odborníci z wellness center.

foto: Archiv

Článek

Tento článek nebyl vytvořen redakcí. Autorem článku je společnost Mountfield. 

Dnes už ale není potřeba nikam jezdit, infrasaunu si můžete pořídit domů a užívat si relax i další její pozitivní účinky kdykoliv a v pohodlí domova.

Nejrozšířenějším materiálem, z něhož se moderní infrasauny vyrábějí, je kanadský jedlovec. „Důvod je zřejmý. Jde o ušlechtilé dřevo, které vyniká pevností, jemnou strukturou a krásným vzorováním. A na rozdíl od jiných jehličnanů se nekroutí, je bez suků a pryskyřice,“ říká Jakub Nováček, saunový odborník z Mountfieldu.

Foto: Mountfield

Podle typu je v infrasaunách dostatek místa pro jednu, dvě i více osob. Nabízí pohodlí pro celou rodinu.

 Novinka do trendy interiérů

V poslední době se však i na tuzemském trhu objevila novinka – infrasauny z kanadského jedlovce, které jsou navíc zvenčí obloženy dekorativními deskami MDF.

„Jde o velmi atraktivní alternativu k masivnímu dřevu,“ potvrzuje specialista na sauny. Na výrobu se používají dřevitá vlákna spojená pryskyřicí a ligninem, z nichž se desky za vysokého tlaku lisují, a nakonec potahují omyvatelným laminem s dekorem přírodního dřeva,“ popisuje Nováček nejnovější hit. Díky tomu se tyto nové infrasauny pyšní rafinovanou elegancí a lehce zapadají i do moderně zařízených bytů a rodinných domů. Dřevo je ovšem dřevo, a tak i klasické infrasuny jsou stále velmi oblíbené.

Foto: Mountfield

Atraktivní vzhled dovoluje umístit jednu z letošních novinek – infrasaunu z kanadského jedlovce a desek MDF - i do velmi moderního prostoru.

Jak si dobře vybrat?

Je to velmi jednoduché. Stačí si odpovědět na otázku, jak často a kolik asi lidí se bude naráz saunovat. Pak už si jen zvolit takový model, který vám po estetické stránce nejvíc vyhovuje a který nejlépe zapadne do vašeho bytu, domu, koupelny, ložnice. Při nákupu se rovněž vyplatí zajímat se o to, zda vám z obchodu saunu zadarmo odvezou až k domu.

„Samotná instalace je velmi jednoduchá,“ dodává Jakub Nováček. Moderní domácí infrasauny se totiž prodávají jako stavebnice. Stačí mít metr nebo dva čtvereční volného prostoru a nablízku zásuvku na 230 V. Nejsou potřeba žádné stavební úpravy ani pomoc elektrikáře. Jednotlivé díly složíte přímo na místě během pár desítek minut. Moderní infrasauny jsou zpravidla vybaveny vším, co pobyt v nich zpříjemňuje na maximum. Nechybí digitální panel s dálkovým ovládáním, lampa na čtení, zabudované rádio/MP3, možnost volit si z více barev vnitřního osvětlení a další vymoženosti.

Ovládání infrasaun je soustředěno na přehledném panelu. FOTO: Archiv

Čím je infra saunování prospěšné?

  • infračervené teplo působí do hloubky tkáně
  • spaluje nadbytečné kalorie (za jeden cyklus až 600 kcal) a tím snižuje nadváhu
  • má příznivý vliv na krevní oběh a posiluje kardiovaskulární systém.
  • ulevuje od bolesti svalů a pomáhá rozhýbat ztuhlé klouby
  • posiluje imunitní systém a odvádí z těla nežádoucí toxiny
  • vypíná a zpružňuje kůži na všech partiích těla
  • pozitivně působí na psychiku
  • odbourává stres a zvyšují intelektuální i tělesnou aktivitu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám