Hlavní obsah

Nechte terasu rozkvést

Právo, Gisela Růžičková

Jaro je v plném proudu a my chceme každou volnou chvilku trávit venku. A nejen to! Máme potřebu se obklopit třeba i na terase rostlinami a bylinkami z vlastní produkce.

Foto: Bonami (4x)

Každou terasu povýší designové květináče Kiga za 5700 Kč, které jsou důkazem, že zahradničit se dá kdekoli. Jsou různě vysoké a můžete je rozestavět do více útvarů, takže se vejdou na terasu i na balkón.

Článek

Ať už zahradničíme nebo na terase jen relaxujeme, stojí za to pořídit si pár oblíbených rostlin v barvách jara, které náš relaxační prostor oživí.

Díky stylovým nádobám si tak můžeme vytvořit iluzi starých anglických zahrad stejně jako moderní prostředí. Záleží na nás, čemu dáme přednost a jakými dekoracemi se obklopíme.

Foto: Ligne Roset

Obal na květináč Giardinetto z pozinkovaného ocelového plechu pro vnitřní i venkovní použití. Je snadno přenosný díky rukojeti.

Foto: www.uashmama.sk

Sáčky jsou z pratelného papíru. Je velmi odolný a zároveň poddajný, ekologický a vypadá jako kůže. Jarní bylinky v papírových sáčcích vypadají nádherně.

Foto: Bonami

Květináče různých tvarů, materiálů i barev, které rozzáří naši terasu rostlinami nebo bylinkami, pořídíme již od 200 Kč.

Foto: www.outdoordesign.cz

Terasu pozvednou květináče Block z oblíbené kolekce Fiberstone Glossy ze sklolaminátu v polomatné povrchové úpravě. Jsou dostupné ve velikosti od 30 x 30 x 30 cm, v černé a šedé, v cenách od 1850 Kč.

Foto: Bonami

Místo terasy si můžeme vytvořit pravou jarní pohodu ve společnosti květin ve stylové zimní zahradě igloo za 21 999 Kč, kde si kouzlo zahrádky vychutnáme za každého počasí, ve dne i v noci.

Foto: Hornbach

Závěsný kovový kbelík (179 Kč) je vhodný pro sezónní květiny - na jaře pro primulky, v létě pro pelargonie a na podzim pro vřes.

Foto: www.uashmama.sk

Ručně vyráběné papírové sáčky Uashmama velikosti M v sytě červené prozáří náš domov. Hodí se do interiéru, na balkon i jako ozdoba na venkovní stůl. Rozměry 18 x 12,5 x 33 cm, cena 404 Kč.

Foto: Best

Tvarovky Largo zpevní svah a zajistí mu potřebnou stabilitu. Poblíž terasy vytvoří opěrnou zeď, kterou lze osázet květinami a dalšími rostlinami, a dají tak této části pozemku vyniknout. Rozměr 31 x 33 cm za cenu od 87 Kč/kus.

Foto: Bonami

Atmosféru starých anglických farem připomíná značka Garden Trading, která v tomto stylu navrhla osvědčenou dekoraci - staroanglický žebřík za 4199 Kč, na němž vyniknou naše oblíbené rostliny.

Foto: Ikea

Šedá lavice Hindö (1490 Kč) má odolnou pracovní desku, která je ideální pro sázení a přesazování rostlin, a praktické úložné prostory na semínka, nářadí a další předměty, které chceme mít při sázení po ruce.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám