Hlavní obsah

Pomůcky vhodné k údržbě a čištění bazénu

Právo, Sylva Svobodová

Udržet vodu křišťálově čistou po celou sezónu není snadné, zvlášť při tropických teplotách. S chytrými pomocníky to jde lépe. Různé automatické dávkovače a vysavače zbaví bazén nečistot, tepelné čerpadlo ho příjemně ohřeje a my se můžeme koupat i sedm měsíců v roce.

Foto: WWW.MARIMEX.CZ (2x)

Písková filtrace ProStar 4

Článek

Ohřeje vodu raz dva

Tepelné čerpadlo BP-85 HS umí ohřát vodu v bazénu na příjemnou teplotu, což využijeme hlavně na jaře a na podzim. Výrobek v sobě kombinuje výhody solárního a elektrického ohřevu, ale slunce nezbytně nepotřebuje, stačí mu načerpat energii ze vzduchu. Vstupní elektrická energie je 20 % z celkového tepla, zbylých 80 % máme zadarmo.

Foto: MOUNTFIELD

Vše pod kontrolou

Kapkový tester je skvělý pomocník. Pomáhá změřit chlór a hodnoty pH vody a udržet ji křišťálově čistou. Měříme poctivě dvakrát týdně, při vysokých letních teplotách i častěji.

Foto: MOUNTFIELD

Vodu filtruje spolehlivě

Filtrace ProStar 4 je písková filtrace s výkonem 4 m3/h, vhodná zejména pro nadzemní bazény do objemu 20 000 l. Cena 2789 Kč.

Solární sprcha osvěží

Osprchovat se a skočit do bazénu, to je prima. Sprcha je hygienická, za letních dní poskytuje příjemné osvěžení. Voda v ní ale zůstává teplá i mnoho hodin po západu slunce.

Foto: WWW.MARIMEX.CZ

Změří, vyhodnotí, nadávkuje

O vodu pečují různá zařízení, jako UV lampy a ionizátory, salinátory (pracují na bázi vytváření přírodního chlóru) a automatické dávkovací stanice. Ty průběžně vyhodnocují kvalitu vody podle jimi naměřených hodnot, situaci vyhodnotí a dávkují optimální množství účinných prostředků. Výhodou je nižší spotřeba bazénové chemie, lepší údržba a více volného času pro vás.

Foto: MOUNTFIELD

Robot čistí na povel

Automatický vysavač Galeon MED pracuje zcela sám, čistí dno i stěny. Filtrační a čisticí cyklus trvá 2 hodiny a po práci se sám vypne. Všechny nečistoty setře a odsaje do filtrační jednotky.

Kartáče vysavače jsou jemné a vhodné i na hladké keramické nebo sklolaminátové povrchy. Cena od 23 900 Kč.

Foto: MOUNTFIELD

Splyne s terasou

Nejnižší teleskopické zastřešení s výškou 23 cm nenaruší architekturu zahrady. Konstrukce je z hliníkových profilů s luxusní povrchovou úpravou. Výplň je z kompaktního polykarbonátu s ochranou před UV zářením a vysokým stupněm tepelné izolace. Díky kolejím AIR lze celé zastřešení posouvat i jedním prstem.

Foto: WWW.ALBIXON.CZ

Chemie to zařídí

Populární jsou multifunkční chlórové tablety pro pravidelnou péči o vodu, chlórový granulát pro likvidaci řas a bakterií, či tekutý přípravek na prevenci proti tvorbě řas.

Foto: MOUNTFIELD

Také se používá práškový přípravek na regulaci pH vody, dále k projasnění vody. Na jaře přijde vhod i přípravek pro čištění silně znečištěných bazénových fólií.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám