Hlavní obsah

Horka se nezadržitelně blíží. Připravte se na ně

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty rostou a předpovědi počasí mluví jasně – léto začíná a s ním přicházejí první vlny veder. Jak se nejlépe na horka, která nás opět v létě čekají, připravit? Odpověď je jednoduchá: vlastní bazén na zahradě.

Foto: Mountfield

Bazén je vhodné vybírat po konzultaci se zkušeným bazénovým odborníkem. Důležitá je také délka záruky, kterou prodejce na bazén poskytuje.

Článek

Nabídka rodinných zahradních bazénů je velká. Od těch nejjednodušších až po luxusní. Proto si musí každý dopředu zvážit, komu by měl bazén nejčastěji sloužit, kde bude umístěn, jak má být velký a hluboký a kolik je do něj rodina ochotna investovat.

Klasika v podobě zapuštěných bazénů

Mezi bazény určenými výhradně k zapuštění do země jsou velké rozdíly – z pohledu použitých materiálů i konstrukčních řešení. Na trhu najdeme bazény fóliové, sklolaminátové, keramické a kompozitní.

Konstrukce fóliových bazénů je tvořena silnostěnným pozinkovaným plechem s antikorozním nástřikem plastové vrstvy, vnitřek bazénu tvoří zpevněná vnitřní fólie s UV filtrem a atraktivním mozaikovým vzorem. Žádané jsou především díky příznivému poměru mezi pořizovací cenou a užitnou hodnotou.

Foto: Mountfield

Jsou elegantní a mimořádně pevné. Sklolaminátové bazény Calypso nemají díky své monolitické konstrukci žádné spoje ani sváry.

Sklolaminátové bazény jsou mimořádně pevné, protože jsou vyrobeny z polyesterových materiálů a navíc vyztuženy sklolaminátovými vlákny. Z vnější strany jsou opatřeny silnou vrstvou polyuretanového nástřiku, což jim dodává vynikající tepelně izolační vlastnosti.

Nespornou výhodou sklolaminátových bazénů oproti svařovaným plastovým bazénům je zcela hladký vnitřní povrch a pevné monolitní provedení bez jakýchkoliv spojů a svarů.

Foto: .

Keramické bazény Compact vynikají skvělou pevností a izolačními vlastnostmi. Jejich jedinečnost podtrhuje moderní integrované schodiště, relaxační zóny nebo speciální gelové barvy s atraktivním 3D efektem. Foto: archiv

Vrchol mezi zapuštěnými bazény představují ty, které jsou vyrobeny z keramických materiálů. Tyto luxusní bazény jsou skutečnou ozdobou zahrad. Unikátní je struktura stěny, jejíž jádro tvoří silná keramická vrstva, tedy high-tech materiál využívaný pro své jedinečné vlastnosti i v kosmickém průmyslu.

Keramická vrstva dodává bazénu jedinečnou pevnost a slouží také jako vysoce efektivní tepelná izolace. Za popularitu vděčí originálnímu vzhledu, dosaženému aplikací speciálně vyvinutých barev Bi-luminate s 3D efektem.

Foto: .

Kompozitní bazén Fort Wayne má víceúrovňové dno, které zajistí mělčinu pro děti i hlubinu pro potápění. Díky stavebnicovému systému si můžete tvar přizpůsobit přesně svým potřebám. Foto: Fort Wayne

Kompozitní bazény se vyznačují speciální konstrukcí a tvoří je panely z kompozitních materiálů. Díky tomu je možné sestavit širokou škálu tvarů. Mají atraktivní široké vstupní schodiště, které výrazně usnadňuje vstup do vody. Na výběr je široká škála 25 různých barev a vzorů vnitřního fóliového obložení.

Foto: .

Design-kompozitní bazény Métropole mají pohodlné integrované schodiště, dvouúrovňové dno a víc jak 20 atraktivních dekorů. Jsou elegantní, mají čisté linie a nadčasové tvary. Zdroj: archiv

Oblíbené jsou pro možnost víceúrovňového řešení dna - s mělčinou pro děti a hlubšími částmi pro skákání do vody. Evropskou i českou novinkou jsou design-kompozitní bazény, které na první pohled okouzlí francouzským šarmem, čistými liniemi a nadčasovými tvary.

Jsou uzpůsobeny i ke snadnému zapuštění do stylové dlažby nebo kamenných či dřevěných teras.

Foto: .

Díky své speciální konstrukci můžete nechat bazén Azuro postavený na povrch a stejně tak dobře nechat zapustit do země. Zdroj: Azuro

Reklama

Související články

Zahradní nářadí musí dobře padnout do ruky

Přesadit květiny, zastřihnout keře či živé ploty nebo prokypřit květinové záhony – zahrada se už dávno probudila a od jara až do podzimu potřebuje vaši péči....

Výběr článků

Načítám