Hlavní obsah

Zručná žena proměnila sklep v bar ukrytý za tajnými dveřmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velice nápaditě si poradila s proměnou starého sklepa u svého domu 39letá Libby Freemanová z Brightonu. Ponuře působící místnost, kterou by většina lidí využila pouze jako úložný prostor, proměnila v bar. Vstup k němu pak vtipně ukryla za falešnou knihovnu.

BEZ KOMENTÁŘE: Do tajného baru ve sklepě se vchází skrytým vchodem za knihovnouVideo: Caters News/LIBBY FREEMAN, AP

 
Článek

Těžko soudit, co vedlo Angličanku k nápadu maskovat vstup do sklepního baru za falešnou knihovnu. Možná patří k lidem, kterým v dnešní době připadá už všechno možné, dokonce i zavedení prohibice v Británii.

A v takovém případě, ona má už vystaráno! Do jejího soukromého baru vedou totiž tajné dveře, otevírané vysunutím jednoho ze svazků ve zdánlivě obyčejné knihovně.

Ať tak či tak, ono úsměvné řešení dodává její domácnosti nezpochybnitelný šmrnc a punc jedinečnosti.

Podzemní bar je v domě návrhářky šperků učiněným klenotem. Funguje jako místo, kde se může scházet s přáteli a věnovat se hudbě. Temně fialové doupě prozrazuje silné umělecké založení majitelky, vévodí mu sedací souprava a pult pro DJ.

Libby není v otázce zařizování interiéru žádným nováčkem, v domě si poradila s lecjakou úpravou. Sklep je ovšem výjimečný. Ostatně, jak přiznala agentuře Caters, právě sklep rozhodl o tom, že si dům koupila:

„Spatřila jsme ho a hned jsem si řekla, že z něj můžu udělat něco opravdu úžasného. Chtěla jsem obytný prostor, který bude mít švih. Říkám tomu tajný podzemní koktejl bar.”

Tajné dveře neexistují jen v knihách. Můžete je mít i doma

Tipy a trendy

Styl, v němž podzemní místnost zařídila, nazývá tropical 70' chic. Většinu dekoračních prací zvládla sama, odbornější zákroky, jako byly štukatérské práce, rozvod elektřiny, instalace radiátoru a výroba knihovny, svěřila ovšem firmám.

Celkové náklady na veškeré práce a materiál ji vyšly na 9000 liber, tedy 264 tisíc korun.

Anketa

Máte doma také místnost ukrytou za tajnými dveřmi?
Ano, máme.
9,9 %
Plánujeme ji.
3,3 %
Ne, ale bylo by to prima.
69,5 %
Ne, je to k ničemu.
17,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4123 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám