Hlavní obsah

Ze starých vodáckých i sportovních lodí může vzniknout nápadité osvětlení

Novinky, tnk

Majitelé nefunkčních starých dřevěných kánoí a kajaků si mohou z lodí vytvořit celkem stylové stropní i nástěnné osvětlení. To se hodí do jakýchkoliv společenských prostor, které výrazný lustr sjednotí a dodá jim prázdninovou atmosféru.

Foto: Novinky

Osvětlení v lodích se hodí do prostorných místností, loděnic a restaurací u řek a jezer.

Článek

Lodě je třeba pořádně upevnit na strop, ideální jsou proto co nejlehčí typy, jako například sjezdové kajaky. Do nich je vhodné zvolit zářivkové svítidlo. Právě stropní zářivkové těleso bude díky své podélnosti v lodích působit celkem nenápadně a nebude rušit dojem z lodě a upoutávat na sebe zbytečně pozornost.

Foto: Novinky

Z loďěk může vzniknout i náladové osvětlení.

Interiér s tímto druhem osvětlení je vhodné doplnit detaily v námořnickém stylu, které byly hodně trendy v minulé sezóně. Dominuje jim modrá, červená a bílá a motivy majáků, ryb a kotev.

Foto: Novinky

Do lodí je vhodné podélné zářivkové osvětlení.

Lodě můžete sladit s výmalbou interiéru a nalakovat je na podobný odstín. Docílíte tak dojmu jednotného vzhledu. Pokud chcete na osvětlení naopak upoutat pozornost, volte kontrastní odstín.

Foto: Novinky

V loďkách můžete nechat i vyčištěnéb boty, které dodají osvětlení na zajímavosti.

Interiér můžete doladit i nepotřebnými pádly a vesly umístěnými na stěnu. I jejich barvu můžete změnit podle potřeb. Vhodné jsou i doplňky připomínající pobyt u vody, jako jsou sítě a rybářské pruty, které v interiéru dokreslí prázdninovou atmosféru.

Foto: Novinky

Loď můžete nechat trochu přečnívat a vytvořit tak efektní výhled do okolí.

Nepotřebné a nefunkční objekty proměněné na nové nábytkové kusy jsou v poslední době v interiérech hodně trendy. Díky své patině dodají prostoru nadčasový nádech a upozorní na majitelovu zálibu v ekologičnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám