Hlavní obsah

Zdánlivě neužitečná dekorace funguje jako mísa, stolek i police

Novinky, tnk

Japonští designéři mají velkou slabost pro skládanky všeho druhu. Jednou z nich je i dutá dřevěná polokoule, která je na první pohled zdánlivě neužitečnou a zbytečnou věcí do domácnosti. Pokud ale uživatel objeví její skutečné funkce, bude mile překvapen. Tento atypický předmět totiž poslouží jako police, mísa i odkládací stolek v jednom.

Článek

Jde o velmi praktický a nápaditý kousek do domácnosti, který slouží jako odkládací stolek na pití, mísa na ovoce nebo jako police na dekorace.

Vyprodukovalo ji japonské studio Torafu letos na přelomu června a července. S nápadem tvůrci přišli už loni. Od něj k realizaci však vede často dlouhá cesta.

Výsledný objekt je stvořen z překližky, javorového dřeva, nerezové oceli a magnetu. Průměr má cca 40 cm.

"Navrhli jsme polici, kterou je možné umístit do neužitečných a nevyužitých rohů, které existují v každé místnosti," tvrdí Kazunori Arihara ze studia Torafu architects, jež dílko navrhlo.

Polokouli může uživatel podle potřeby rozdělit na tři čtvrtiny a užít ji jako odkládací stolek. Čtvrtina se pak vejde do jakéhokoli pravoúhlého rohu a poslouží buď jako odkládací mísa nebo jako police.

"Police umožňuje uživateli nastavit si ji na jakoukoli výšku, a také ji použít i jako misku," sdělil Arihara.

Mísa má velmi minimalistickou podobu a zdobí ji členění na trojúhelníky. Díky tomu zapadne do většiny soudobých interiérů.

Pokud si chcete do interiéru pořídit i další nápadité kousky inspirované Japonskem, vsaďte na nábytek á la origami.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám