Hlavní obsah

Vykouzlete v interiéru podzimní atmosféru, volte kousky s motivy listů nebo větví

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní období má své kouzlo. Sychravé dny už zpravidla vybízejí k trávení času v teple domova, který si můžete podle tohoto ročního období i vyzdobit. Motivy zlátnoucího listí mu určitě dodají kouzelnou a pohádkovou atmosféru.

Foto: Qazqa, Artisanti, Covet House

Motivy listů a opadaných větví k podzimní atmosféře neodmyslitelně patří.

Článek

V podzimně laděném interiéru vsaďte hlavně na teplé odstíny. Barvy, jako jsou zlatá, oranžová, okrová, červená nebo žlutá dodají domovu dojem hřejivosti a budou hezky imitovat barvy podzimního listí.

Tyto tóny na dekoracích kombinujte s tlumeným základem hnědých a béžových barev nábytku. Nejlépe se kousky s podzimními motivy hodí do interiéru, který je z velké části zařízen dřevěným nábytkem a má přírodní styl.

Foto: Ksl living, Charlton Island

Polštáře s motivy barevného listí a opadaných stromů vykouzlí v interiéru podzimní atmosféru.

Foto: Luxxu Home, Covet NYC

Zrcadla a lustry dekorované zlatými lístky byly hodně oblíbené v secesním stylu.

Pokud chcete prostoru dodat punc luxusu a noblesy, vsaďte na prvky dekorované zlatými lístky. Stanou se rychle dominantou prostoru a vnesou do něj lesk a eleganci. Bát se nemusíte ani bronzu nebo mědi, které jsou v letošní sezoně také hodně trendy.

Nezapomeňte ani na skutečně přírodní dekorace. Větvičky s listy nebo bez ve vázách s motivy lístků nebo květiny v květináčích s motivem opadaných větví dodají interiéru přírodní šmrnc.

Foto: Audenza, Charlton Island

Květináče a stínidla inspirovaná podzimem zpestří obývací pokoje.

Foto: Artylicious Home & Gifts

Vhod přijdou žaluzie s motivem spadaného listí.

Ti, kdo chtějí dodat prostoru podzimní atmosféru co nejjednodušeji, mohou zvolit tapetu s motivem podzimního lesa nebo žaluzie, závěsy či povlečení se stejným motivem. Čím větší bude plocha, kterou v interiéru pokryjete, tím snáze atmosféru vykouzlíte.

Textilie volte příjemné na omak. Velkým trendem je samet, který je ideálním hřejivým materiálem právě na podzim.

Podzimní interiér by měl vyvolávat dojem tepla. Vyplatí se proto sáhnout i po kožešinách a do interiéru zakomponovat také příjemné tlumené nástěnné osvětlení. Prim budou hrát i svíčky a drobné lampionky, které přidají vašemu domovu pocit zábavnosti nebo i tajemna.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám