Hlavní obsah

Venkovní koberce promění exteriéry v útulné prostory k odpočinku

Na jaře přichází ideální doba pro zútulňování teras, balkonů a obecně pro vybavování exteriérů určených k odpočinku, relaxaci a setkávání se. Velkým trendem sezony byly už loni venkovní koberce, které budou hrát prim i v letošním roce. Máme pro vás tipy na to, které materiály vybrat, aby byly tyto kousky nenáročné na údržbu.

Foto: Můj koberec

Outdoorový koberec z kolekce Meadow je lehký, nenáročný a rychle schne.

Článek

Venkovní koberce se hodí zejména na povrchy, které se během léta hodně rozpalují, nebo naopak v chladnějších dnech studí. Kromě toho, že dovedou prostor zútulnit, tak slouží i jako praktická izolace.

Je třeba mít na paměti, že na venkovní koberce působí vlhko, a pokud jsou na nezakryté terase, tak také déšť a sluneční paprsky. Vyplatí se proto vybírat materiály, které jsou odolné.

Foto: Tom Tailor

Polyesterový koberec Garden Pattern zapadne do exteriérů v boho stylu.

Je dobré také brát v úvahu, že venkovním kobercům hrozí větší znečištění a že je třeba, aby byly odolnější i z tohoto hlediska.

Na zakryté balkony a terasy můžete využít kousky ze sisalu, bambusu či kokosových vláken, které odolají mírné vlhkosti. Ty budou také skvěle ladit k trendy boho stylu, pro který je typické hlavně použití přírodních materiálů.

Foto: Heavenly Homes and Gardens

Koberec Alegre Coral Rug vznikl z recyklovaných plastových lahví.

Pokud hledáte koberec, který vydrží přímý déšť, sluneční paprsky a nenasákne vodu, pak pro vás bude dobrou volbou koberec z polypropylenu.

Kousky z recyklovaných materiálů mohou dát nový život třeba pet lahvím. Ocení je tak i fandové ekologie. I kousky z polyetylenu udělají dobrou službu. Vynikají také pevností a nesají vodu.

Foto: Talking Tables

Koberce z polypropylenu jsou velmi lehké. Užijete je i na pikniku.

Venkovní koberce z umělých materiálů je často možné využívat z obou stran. Ti, kdo mají rádi změnu, toho mohou bezesporu využít.

Oblibě se těší i umělé trávy. Ty už nemají jen podobu hrubých a nevzhledných rádoby trávníků, ale vznikají z vláken příjemných na dotek. Užijete je zejména v okolí bazénů, kde nahradí přírodní prvky a budou působit jako koberce s vysokým vlasem.

V kurzu je etno a boho styl, v interiéru i exteriéru

Trendem jsou zejména etno vzory, které ladí k boho stylu.

Chybu neuděláte ani s jednobarevnými koberci v přírodních tónech, které můžete vrstvit a nechat je na terase mírně se překrývat. I venku tak budete mít dojem, že jste vlastně v interiéru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám