Hlavní obsah

Velké skříně se vejdou i do malých bytů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta z nás touží mít spoustu oblečení a hlavně spoustu úložného prostoru. Co ale dělat, když je náš prostor malý a pořídit si větší byt je nad naše schopnosti a možnosti. Jedno řešení by tu bylo, řešit prostorový deficit vestavěnými skříněmi na míru. Nejsou levnou záležitostí, ale skvěle využijí prostor, který máme k dispozici.

Foto: Novinky

Vestavěné skříně ušetří místo, zvláště při volbě posuvných dveří.

Článek

Vestavěnou skříň je třeba uzpůsobit přesně prostředí, do kterého budeme skříň umisťovat, záleží na podlaze, na rozměrech i na celkovém vzhledu okolního interiéru. Vestavěná skříň je velkou investicí a navíc je nábytkovým kusem, který nemůžete zcela libovolně přemisťovat.

.: Vestavěná skříň/foto:Sten-skrine

Instalace skříně zpravidla vyžaduje odborníka, jelikož je poněkud náročná, zde dvojnásob platí pravidlo „dvakrát měř, jednou řež“. Při objednávání skříně na míru si skutečně dejte na měření záležet. Jde totiž o každý milimetr.

Čeho se vyvarovat

Dejte si pozor, aby firma předem garantovala cenu i během montáže. Cena vestavěných skříní se pohybuje cca od 9 do 21 tisíc korun a v případě, že technik předtím neuvidí místo, kam bude skříň montovat, potřebujete alespoň fotografii.

.: Nejoblíbenější a nejpoužívanější jsou vestavěné skříně.foto: archív firem A.L.P. Praha, Ikea, Indeco, Komandor a Woodface

Tento systém je vhodný pro posuvné dveře v hliníkových rámech. Co se dveří týče tak nejoblíbenější dveřní výplní je lamino, jeho výhodou je velmi snadná údržba.

.: Pravé zrcadlo by mělo končit minimálně 30 cm nad zemí.foto: archiv firem Osram, Philips, Verolight

Dveře šatní skříně mohou být pokryty zrcadlovou fólií, zadní strana zrcadla je standardně podlepována bezpečnostní fólií, která zabraňuje zranění v případě rozbití.

.: Boxy jsou snadno vysouvatelné a velmi praktické.foto: archív firem A.L.P. Praha, Ikea, Indeco, Komandor a Woodface

Uvnitř skříně pak jistě vezmete zavděk řadou doplňků a úložných systémů, které umožní opravdu využít každý centimetr, věšáky na kalhoty, sukně, kravaty, možné je i do vestavěné skříně zabudovat botník, speciální úchyt na hadici vysavače, nebo si do vestavěné skříně pořídit sklopné žehlící prkno.

Reklama

Související témata:

Související články

Úložný prostor - praktický i elegantní

Je zřejmé, že jedna skříň už dávno celé rodině nestačí. Moderní domácnost potřebuje mnohem více místa. Snad proto vznikl z jednoduché skříně důmyslný úložný...

Gobelíny jsou originálním doplňkem bytu

Gobelíny, kterým se také říká tapiserie, jsou nástěnné obrazové koberce. Můžete si je tedy pověsit místo obrazu. Mnozí výtvarníci dnes tyto koberce navrhují,...

Moderní zrcadla nejen pro vaši koupelnu

Zrcadlo odráží díky hladkému povrchu světlo, a to umožňuje, že v něm můžeme vidět svůj obraz. První zrcadla tvořila kdysi deska z leštěného kovu, nejlépe...

Výběr článků

Načítám