Hlavní obsah

Vázy inspirované politickou nekorektností jsou pokreslené vulgaritami i polepené žvýkačkami

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designérka Zuzana Svátik vytvořila vázy, pro jejichž dekory se stala inspirací politická nekorektnost a sprosťárna. Jde o kousky, které rozhodně na první pohled zaujmou svou originalitou. Tyto vázy slouží své funkci, ale předně vybízejí k zamyšlení.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Nekorektní váza nejlépe vynikne v jinak upravených klasických vitrínách s běžnými předměty.

Článek

Kolekce váz vybízí k úvaze, kde končí provokace a začíná umění. Autorka Zuzana Svátik z Akademie výtvarných umění a designu z Bratislavy se tak celkem trefila do problému dnešní doby v umění, které často využívá i vulgárních prostředků, jen aby na sebe strhlo pozornost. Tím se pak ale může lehce degradovat.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Vázy jsou pokreslené i sprostými vzkazy.

Interiérové kousky jsou dekorovány nápisy a kresbičkami, které na první pohled připomínají spíš amatérské poznámky a nákresy na veřejných záchodech.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Tento kousek se skvěle hodí mezi porcelán s oblíbeným jemným květinovým motivem

Vtipným kouskem, který rozhodně zaujme, je váza dekorovaná prvky ve tvaru žvýkaček. Rozhodně jí nejde upřít, že na sebe strhne pozornost hostů a bude vzbuzovat řadu otázek.

Foto: archiv přehlídky Designblok

Nekorektní vázy ocení milovníci podnětného designu, který vybízí k zamyšlení.

Vázy byly jednou z nejzajímavějších součástí letošní přehlídky Designblok. Ve spolupráci s EUNIC Cluster ČR proběhl třetí ročník mezinárodní soutěže Designblok Diploma Selection, která nabízí tvorbu nejtalentovanějších diplomantů z Evropy. Do finále se probojovaly i Nekorektní vázy, které tak byly na přehlídce vystaveny.

Další hvězdné produkty, které byly oceněny Cenami Designbloku, si můžete prohlédnout zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám