Hlavní obsah

Vánočně dekorovaná ložnice připomene svátky už od časného rána

Novinky, Kristýna Křížová

Velcí fandové vánočních svátků si mohou dekorovat nejen obývací pokoj, ale třeba i ložnici. Už od časného rána tak budou mít hned na očích připomínku, že je čas adventu. Velkým trendem posledních let je ve vánočním aranžmá návrat ke klasice a přírodní materiály, samet i metalické odlesky.

Foto: The Fine Cotton Company, Kasanova

Ložnici zpestří nápadité povlečení, kožešiny a rudá barva.

Článek

Zajímavou inspirací na dekorování vánoční ložnice jsou závěsné girlandy nad postel z umělých smrkových větviček doplněné o světelný LED řetěz.

Obdobnou dekoraci ale můžete vytvořit i pomocí delší větve zavěšené nad čelem postele. Tu pak můžete dekorovat i živými větvemi, šiškami nebo mašlemi.

Foto: Sophie Allport

Trendem se stává uměřené tematické vánoční povlečení.

Mějte na paměti, že ložnice je předně místem odpočinku a měla by sloužit k relaxování. S červenou barvou, která je s vánočními svátky neodmyslitelně spojená, proto šetřete. Volte v ní jen několik detailů.

Právě červená barva totiž povzbuzuje k aktivitě a v ložnici by působila rušivě. Vsaďte naopak na bílou, stříbrnou a tmavě zelenou.

Foto: Chalk Pink Linen

Bílé povlečení bude připomínat sníh.

Pokud chcete umocnit kouzelnou vánoční atmosféru, nezapomeňte na dekorativní osvětlení. V časném ránu, kdy je ještě tma, oceníte umělé svíčky i LED řetězy, třeba ty ve tvaru vloček nebo hvězd, které v interiéru vytvoří slavnostní a intimní atmosféru.

Foto: The Headboard Workshop

Držte se jednoduché barevnosti. Ložnice v bílé barvě je ideálním základem, ve kterém všechny barevné dekorace a detaily o to víc vyniknou.

Velkým trendem poslední doby je návrat k přírodnímu stylu. Tomu je vlastní určitá jednoduchost a prostota. Vyhněte se proto honosným dekoracím a vsaďte na klasiku.

Prim budou hrát živé rostliny ozdobené světýlky, dřevo, lněné nebo bavlněné povlečení a přírodní barvy typu béžová, zelená, hnědá nebo okrová.

Foto: Annie Sloan

Velkým trendem je návrat k přírodě. Slaměnými dekoracemi a rostlinami se světýlky rozhodně nic nezkazíte.

Velkým hitem posledních let je také samet, a to i v ložnicích. Jde o ideální materiál pro zimní období. Pokud z něj zvolíte drobné detaily, jako jsou třeba polštářky nebo přehozy či dekorace na dekorativní větve, ložnice dostane i punc luxusu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám