Hlavní obsah

Sametové vánoční dekorace jsou trendem letošní sezony

Novinky, tnk

Velkým hitem letošní sezony jsou sametové dekorace na vánoční stromky i dárky. Právě samet je totiž aktuálně nejtrendovějším materiálem, který frčí nejen v módě a nábytkovém designu, ale i v oblasti dekorací. Letos o Vánocích se sametové mašličky objevují na stromcích mnohem častěji.

Foto: Lime Lace

Sametové vánoční ozdoby jsou hitem letošní sezony.

Článek

Samet je materiálem, který působí noblesním a slavnostním dojmem. To ho předurčuje k tomu, aby se stal ideálním základem pro vymazlené vánoční ozdoby.

Stromky tak můžete krášlit buď ozdobami se sametovým povrchem, nebo jen klasickými mašličkami ze sametových stužek.

Foto: Ginger Ray

Dárky převažte sametovými mašličkami.

Samet má také působivý lesk a kousky z něj proto působí vznešeně a efektně. Perfektně se snoubí s metalickými materiály, zejména s prvky ve zlaté, měděné nebo bronzové barvě, které jsou letos hodně trendy. Interiér pak vypadá luxusnější, než ve skutečnosti je.

Foto: Novinky

Ozdoby se sametovou úpravou působí jemným a něžným dojmem.

Letos o Vánocích jsou v módě dekorace, které nepůsobí umělým a kýčovitým dojmem. Sametové kousky jsou rozhodně vhodné. Populární zůstávají LED řetězy, které nahrazují klasické svíčky na vánočních stromcích.

Ti, kdo chtějí jít s dobou, mohou sáhnout po kouscích v tmavě zelené, fialové nebo modré barvě. Právě tyto odstíny jsou letos v kurzu a v kombinaci s přírodním i syntetickým sametem působí hodně noblesně.

Foto: Novinky

Sametové mašličky v tmavě zelené barvě se stanou nenápadnou, ale vkusnou dekorací na vánočním stromku.

Foto: Tom Tailor, Sweetpea a Willow

Sametové polštáře v rudé a zelené barvě doladí interiér k dokonalosti.

Velkou předností sametových doplňků je, že jsou neobyčejně hebké na omak. Přijdou proto vhod předně v zimním období, kdy chceme, aby interiér působil hřejivým a příjemným dojmem. Interiér tedy dekorujte také dekami a polštáři ze sametu.

Ti, kdo chtějí slavit Vánoce podle posledních trendů, by neměli zapomínat ani na světelné dekorace. Ty dovedou dodat interiéru neobyčejně slavnostní a výjimečnou sváteční atmosféru.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční dekorace čerpají nejen z přírody

Chcete-li se doma o Vánocích cítit nejen dobře, ale jít také cestou letošních trendů, načerpejte nápady z dílen světových designérů. Nechte se inspirovat...

Zahalte stůl do slavnostního obleku

Atmosféru svátečních dnů i štědrovečerního hodování u jídelního stolu podpoří kvalitní vánoční ubrus a stylové ubrousky.

Výběr článků

Načítám