Hlavní obsah

V Rakousku se rozzářil nejnazdobenější dům půl milionem žároviček

Novinky, Jana Nesvadbová

Více než půl milionu žároviček použila rakouská rodina k vánoční výzdobě svého domu a zahrady. Tím vytvořila v současnosti nejnazdobenější dům Evropy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přes půl milionu žárovek použila rodina z Rakouska na vánoční výzdobu svého domuVideo: Reuters

 
Článek

Každým rokem začátkem adventu se ve vesničce Bad Tatzmannsdorf v rakouském Hradsku rozsvítí vánoční výzdoba na jednom z místních rodinných domů. Od ostatních stavení v obci se ovšem na první pohled liší. Do noci totiž září a jiskří tak, až oči přecházejí.

Paní Sabine Gollnhuberová totiž pokaždé promění svůj příbytek a zahradu v malý kousek pohádkové země, kde kromě světélek mohou návštěvníci objevit přes stovku nafukovacích postaviček a dalších objektů.

Jak se hrdá majitelka svěřila redaktorům agentury Reuters, její sbírka vánočních nafukovacích figurín je v současnosti největší v celé Evropě.

Kochat se při návštěvě její zahrady lze přitom vším možným. Od tradičního Santy Clause přes sněhuláčky, model letadla s otáčející se vrtulí, autíčka Bleska McQueena s Burákem až po filmového Grinche. Nenaložený skřítek nesnášející Vánoce je přitom letos novinkou. Z návštěvníků zahrady si s oblibou tropí šašky, neboť jako jediný není nafukovací. V jeho kostýmu se totiž ukrývá živý člověk.

Rodinný dům Gollnhuberových se poprvé výrazněji rozzářil v roce 2010. Od té doby se každým rokem jeho výzdoba proměňuje a rozšiřuje, a to k velké radosti mnohých fanoušků, kteří neváhají na východ Rakouska vyrazit nejenom ze sousedního Slovenska, ale třeba až z Finska.

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Jak si ovšem neodpustili poznamenat redaktoři agentury Reuters, Gollnhuberovi netěší jenom příznivce bohaté vánoční výzdoby, ale nepochybně i svého dodavatele elektřiny. Jejich účet po svátcích se má vyšplhat na 2000 eur, tedy asi 52 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám