Hlavní obsah

V Číně otevřeli hotel ve tvaru koblihy

Novinky, nes

V tomto měsíci se návštěvníkům otevřel nejnovější hotelový resort patřící do rodiny Sheraton. Stojí ve městě Chu-čou, v provincii Če-ťiang na východě Číny. Autorem projektu je čtenářům Novinek již dobře známé pekingské studio MAD architects. Hotelu se díky jeho tvaru často přezdívá Doughnut (kobliha).

Foto: Sheraton Hotels & Resorts

Neobvyklý tvar hlavní hotelové budovy svádí k debatám o to, co více hotel připomíná. Je to děravá kobliha, kočičí oko, kovbojovy nohy, podkova, nebo oko Saurona?

Článek

Sedmadvacetipatrová budova hotelu je více než 100 m vysoká a 116 m široká. Resort se rozkládá na ploše o velikosti přes 303 tisíc čtverečních metrů, celková plocha všech podlaží „Koblihy” činí 95 tisíc čtverečních metrů. Stavba vyrůstá z jižního břehu jezera Tchaj-chu, u nějž se rozkládá město Chu-čou.

Foto: Sheraton Hotels & Resorts

Vstupní hala se nenápadně krčí vedle hlavní budovy hotelového resortu.

Foto: Sheraton Hotels & Resorts

Prolínání staré a nové Číny: tradiční džunka s moderním hotelem neobvyklého tvaru na pozadí.

Hotelový resort nabízí ubytování ve 321 pokojích, včetně 44 apartmá, prezidentských apartmá a 39 luxusních sídel (bungalovů). Na hosty čeká luxus doslova na každém kroku. Vstupní halu osvětlují lustry osazené 20 000 přírodních křišťálů a krystalů Swarovski. Podlaha je vyložena afghánským bílým nefritem a brazilskými polodrahokamy, jimž se říká tygří oko.

Foto: Sheraton Hotels & Resorts

Královské apartmá nabízí - podobně jako většina ostatních pokojů - úchvatný výhled na jezero Tchaj-chu.

Foto: Sheraton Hotels & Resorts

Luxus na každém kroku: podlaha je vyložena afghánským bílým nefritem a brazilskými tygřími oky.

Ačkoli je hotel svými parametry očividně zaměřen především na rozšiřující se třídu čínských bohatých obchodníků a managerů, svou polohou nadchne i lépe situované cestovatele. Jeho okolí má co nabídnout.

Chu-čou získalo přezdívku „Město hedvábí“, neboť patří ke čtveřici čínských měst s největší produkcí tohoto jemného materiálu. Zároveň je považováno za kolébku čajové kultury. Milovníci přírodních krás budou potěšeni místními horkými prameny a bambusovými lesy.

Foto: Sheraton Hotels & Resorts

Lobby lounge

Foto: Sheraton Hotels & Resorts

Interiér jedné z hotelových restaurací.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám