Hlavní obsah

Trendy pro nadcházející teplé období - lůžkoviny s výraznými květinovými motivy

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížícími se letními měsíci přicházejí i trendy v oblasti textilií a lůžkovin. Letošním hitem budou bezesporu pestré květinové vzory, které dobře ladí s hodně trendy pastelovou mentolovou barvou. Tyto motivy navodí v interiéru prázdninového ducha a barevně zpestří ložnice a oživí všechny nudné prostory.

Foto: The French Bedroom Co.

Květinové povlečení promění ložnici v rozkvetlou louku.

Článek

Nebojte se výraznější barevnosti a větších květinových vzorů. Právě ty jsou totiž letošním trendem. Drobné kvítky sice působí uměřeně a něžně, velké ale udělají víc parády a na první pohled každého upoutají.

Přikrývky mají být lehčí, středně silné až lehké. Jde o lehké splývavé kousky s nižší výhřevností a nižší gramáží. Volte zejména ty hodně prodyšné.

Foto: Tom Tailor

Trendem jsou menší květinové vzory.

V kurzu jsou přikrývky z dutých vláken, udržující díky termoregulační náplni a rychlému odvodu potu příjemné mikroklima.

Kvalitní nadčasovou klasikou jsou kousky s výplní z kachního a částečně i prachového peří. Letní přikrývky mají být rozhodně z materiálů snadno absorbujících pot.

Foto: El Corte Inglés Decoración

Modrobílé květované povlečení je nadčasovou klasikou.

Z materiálů na povlečení se pro léto skvěle hodí zejména chladivý a lesklý satén nebo lehký a prodyšný len. Klasikou zůstává bavlna, která se hodí prakticky pro každé roční období v roce.

Foto: Charlton Island, Neema Crafts

Květované polštáře zapadnou do dámských a dívčích pokojů.

Pokud budete volit květinové vzory na přikrývkách a chcete v ložnici navodit například vášnivou atmosféru, pak volte motivy rudých růží.

Romanticky založení lidé zase ocení vzory pivoněk, čajových růží a lilií. Optimistického ducha do interiéru vnesou slunečnice a pampelišky. Exotický interiér zpestří nevšední anturie v kombinaci s palmovými listy.

Foto: NIK Online, Ragged Rose

Motivy květů volte i na přehozech a skládacích karimatkách.

Letos se nemusíte bát výraznějších barevných kombinací i sytějších barev. Prim hraje fuchsiová, sytě červená i fialová. Takové barvy vnesou do interiéru živost a zpestří jakékoli prostředí.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám