Hlavní obsah

Trendy barvu letošního roku kombinujte nejlépe se zlatou a žlutou

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok jsou trendy nové barevné odstíny. Určují je zpravidla odborníci, trh i uživatelé pak v praxi prověří, zda jde opravdu o trend. Pro rok 2020 má být světově nejvíc v kurzu odstín klasické modré barvy. Ten byl zvolen americkým Pantone Color Institutem. Máme pro vás tipy, jak tento odstín v interiéru uplatnit a s čím ho kombinovat.

Foto: Primalex, Orchid Furniture

Tmavě modré kousky skvěle vyniknou vedle žluté výmalby nebo s pozlacenými exotickými dekoracemi.

Článek

Pokud chcete letos uskutečnit v interiéru nějakou větší změnu, pak by v něm neměl chybět odstín roku, který pochází ze světoznámého vzorníku Pantone. Nese název Classic Blue a má číslo 19-4052. Jde o barvu, která působí seriózně, uměřeně a bezpochyby i nadčasově.

Foto: DelightFull

Interiér, kterému dominují tóny tmavě modré, zpestřete hravým osvětlením i banánově žlutými akcenty.

Ti, kdo chtějí jen lehce obměnit interiér, mohou sáhnout po drobných doplňcích nebo po několika kouscích nábytku v této barvě. Ideální je kombinovat ji s odlesky zlaté. Ta dodá interiéru punc luxusu a prostor pak bude působit noblesním dojmem.

Volit ale můžete i bronzovou nebo měděnou barvu. I ty se k tmavě modré skvěle hodí.

Foto: Lujo

Interiér, kterému dominuje tmavě modrá barva, zpestřete zelenými tóny. Čím více rostlin, tím lépe.

Skvělá je také kombinace s hebkým sametem. Ten se nejlépe snoubí právě s tmavšími odstíny, jako je nejen tmavě modrá, ale třeba i zelená nebo fialová.

Nebojte se je kombinovat s něžnějšími pastelovými tóny typu starorůžová, vanilková či blankytně modrá.

Foto: Koket

Tmavě modrá perfektně vynikne v kombinaci se sametem.

Foto: Primalex

Výmalba v tmavě modrých nebo šedavých odstínech dobře koresponduje s béžovými a starorůžovými doplňky a nábytkem.

Pokud chcete nechat tmavě modrou v interiéru plně vyniknout, kombinujte ji se sytě žlutou. Tmavě modrý nábytek pak uplatněte například na pozadí s výmalbou v tlumeném odstínu kurkumy Primalex Essence #24 nebo v barvě ze zlaté škály barev Dulux číslo F2.52.71 či v tónované sytě žluté Het Klasik Color.

Tyto barvy vytvoří hřejivý pocit domova a hodí se hlavně do obývacích pokojů, které mají působit optimisticky.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

„Abychom docílili krásného a příjemného domova, se ale nemusíme řídit pouze aktuálními trendy. Vybírejte vždy jako hlavní odstín ten, který je vám příjemný a zbylé barvy vhodně nakombinujte,“ radí designérka Alexandra Dýcková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám