Hlavní obsah

Tmavě zelená barva bude hitem, v malých prostorech to s ní ale nepřehánějte

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lahvově zelená je barvou, která k podzimnímu a zimnímu období neodmyslitelně patří. Jde o hodně trendy barvu, která by letos neměla chybět v žádném vánočním aranžmá. Hodí se hlavně do interiérů zařízených v přírodním duchu, kterým vévodí dřevo, proutí a různé rostlinné dekorace. Letos se tento odstín snoubí se sametem a zlatými odlesky.

Foto: Audenza, Essential Home

Temná zelená barva dodá interiéru mystického ducha.

Článek

Pokud chcete doma vytvořit prostředí, které bude oázou klidu a bude působit relaxačně, pak je tmavě zelená barva dobrou volbou. Je ale třeba počítat s tím, že se hodí předně do prostor, které jsou světlé a prostorné. Stísněné místnosti by tento odstín opticky zmenšoval, což zpravidla není žádoucí.

Koupelnám vládnou průhledné kryty, elegantní podsvícení i nápaditý design

Tipy a trendy

I ve standardně velkých místnostech se vyplatí s touto barvou zacházet opatrně, zejména pak na podlahovinách a výmalbě. Pokud to s ní ale nebudete přehánět, vyplatí se to. Prostor tak bude působit nadčasově a luxusně.

Foto: Brabbu Design Forces, Sweetpea and Willow

Tato barva vypadá skvěle hlavně na sametu. Povrch nábytku pak připomíná mech.

Foto: Rug Society, Essential Home

Koberce v lahvově zelené volte hlavně do prostornějších místností.

Letos se do módy masivně vrací samet. Objevuje se jako materiál na textiliích i na drobných dekoracích. Nejlépe s tímto materiálem korespondují právě tmavě zelená barva a námořnická modř. Tato kombinace působí noblesně a také hodně nadčasově.

Mramor a metalické odlesky jako dominantní prvky v koupelnách

Tipy a trendy

Hitem sezony jsou i metalické prvky. Trendem je například bronz, měď nebo zlato. Právě teplé zlaté odlesky v kombinaci s tmavě zelenou barvou dodají aranžmá dojem luxusu a elegance.

Kombinujte je také s bílým a zeleným mramorem. Zařízení interiéru pak bude působit dražší, než ve skutečnosti je.

Foto: Artisanti, Mink interiors

Textilie v tmavě zelené budou trendem letošních Vánoc.

Foto: Essential Home, The French Bedroom

Zelenou kombinujte s metalickými prvky.

Pokud si rádi zařizujete nebo jen dekorujete interiér podle trendů a ročních období, uplatněte v něm i huňaté doplňky a pravé i umělé kožešiny. Ty v chladnějším období zahřejí a vytvoří v interiéru útulnou atmosféru.

Domácí interaktivní posilovna se stává hitem

Tipy a trendy

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám