Hlavní obsah

Tapety s motivy palmových listů promění interiér v džungli

Novinky, tnk

Velkým trendem letošní sezony je proměna interiéru v tropický ráj. Ta bezpochyby souvisí se snahou připomenout si exotiku alespoň v interiéru, když už za ní hodně lidí letos necestuje. Velké palmové listy na tapetách jsou základem, na kterém se dá takové aranžmá dobře vystavět.

Foto: Lime Lace

V interiéru nezapomeňte na exotičtější a tvarově pestré dekorace.

Článek

Pokud chcete, aby váš domov tak trochu připomínal relaxační salon a džungli zároveň, pak je volba tapet s výrazným motivem palmových listů tím správným krokem.

Zelená barva působí uklidňujícím dojmem. Zvlášť, pokud ji zkombinujete s modrou, ať už blankytně modrou, nebo s odstínem letošního roku, tmavě modrou.

Foto: Charlton Island

Výrazné tapety odvedou pozornost i od levnějšího nábytku, třeba z palet.

Foto: Lagoon

Tapety kombinujte s nábytkem z přírodních materiálů.

Motivy palmových listů skvěle doladí i vzory exotických rostlin, různých druhů méně známého ovoce a zvířat. Sošky hadů, papoušků a opic pak dodají prostoru na stylovosti, bude rovněž působit sladěným dojmem.

Vzory palmových listů budou nejlépe korespondovat s interiérem zařízeným v přírodním stylu, ale skvěle zapadnou i do prostor v boho nebo koloniálním stylu. Kombinovat je můžete i s nábytkem s patinou a ideálně s kousky z přírodních materiálů.

Foto: Lime Lace

Větší vzory a temné barvy volte do prostorově velkorysých místností.

Foto: Lujo

Do dámských pokojů volte tapety s pastelovými tóny.

Chcete-li, aby byl interiér zařízený podle posledních trendů, zkuste tapety kombinovat s osvětlením v měděné, zlaté nebo bronzové barvě a sáhněte po doplňcích z carrarského nebo zeleného mramoru a lehkém ratanovém nábytku.

Pokud hledáte tapety do hodně namáhaných místností, zkuste vinylové, z nichž jsou některé vhodné třeba i do koupelen. Chcete-li je časem měnit a nechcete se moc namáhat s jejich odstraněním, volte vliesové tapety. Ložnicím pak budou slušet odolnější textilní.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám