Hlavní obsah

Sušené trávy jsou dostupnou dekorací, která se opět vrací do módy

Lidé, kteří si nechtějí neustále kupovat nové živé květiny do váz, si mohou pořídit levné sušené dekorace z trav, květů nebo listů, které vydrží mnohem déle. Jejich velkou výhodou je hlavně fakt, že jejich pořízení je pravdu snadné. Barvené varianty pak v interiéru udělají podobnou službu jako živé rostliny a vydrží po měsíce.

Foto: Heavenly Homes and Gardens, Bohemia Design Limited

Sušené trávy a květiny jsou po letech opět v kurzu.

Článek

Sušené květiny byly trendem hlavně v sedmdesátých letech minulého století. V poslední době se ale zase vracejí do módy. A to zejména spolu s oblibou boho stylu, který fandí všem přírodním a lehce dostupným materiálům.

Foto: Heavenly Homes and Gardens

Sušené trávy mají jemnou strukturu, vyplatí se proto pohrát si s barevnými kontrasty a zvolit buď trávy barvené, nebo výraznější pozadí v interiéru.

Ze sušených trav mohou vznikat nejen působivé kytice, ale i věnce. Stejně tak jimi můžete stylově dekorovat rámy zrcadel nebo je využít podobně jako rostliny v herbářích a nechat je vyniknout v průhledných skleněných rámech.

Foto: Ginger Ray, Heavenly Homes and Gardens

Působivé jsou i věnce ze sušených trav, které zapadnou do interiérů v boho stylu.

Mějte ale na paměti, že tento typ dekorace je náchylný na vlhko. Nehodí se proto do koupelen. Stejně tak může sloužit jako lapač prachu, není proto vhodný do hodně prašných lokalit.

Zároveň jde také o křehkou dekoraci a je třeba s ní tak také zacházet. V rodinách s malými dětmi zpravidla příliš dlouho nevydrží.

Foto: Ginger Ray, Sophie Allport

Tyto květinové dekorace uplatníte i v exteriéru. Mějte ale na paměti, že jsou citlivé na nepříznivé počasí.

Sušené trávy přijdou vhod hlavně do interiérů, které jsou zařízené v přírodních tónech a dominují jim tlumené zemitější barvy.

Krásy obyčejných trav si můžete připomínat i na obrazových dekoracích a plakátech, které dodají interiéru uklidňující atmosféru.

Foto: Desenio, Poster Store

Interiér doladí plakáty s motivy trav.

Ti, kdo mají doma moderní interiér, mohou sáhnout po extravagantních barvených trávách v sytých a výrazných barvách.

Barvou roku je letos výrazná světle fialová barva. Tu mohou volit ti, kdo chtějí jít s trendy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám