Hlavní obsah

Superbarevný dům jako inspirace pro jedince, kteří se nebojí experimentovat

Novinky, tnk

V Británii je k pronájmu zajímavá nemovitost, které v interiéru nechybí skluzavka, duhové schodiště nebo vana s výhledem na město. Dům přezdívaný Fun House neboli Zábavný dům, je inspirací pro ty, kdo se nebojí kreativního řešení interiéru.

Foto: Profimedia.cz

Už fasáda domu napovídá, že jeho interiér bude hodně kreativní.

Článek

Stavbu v západním Londýně na Portobello Road se rozhodl proměnit londýnský architekt Ab Rogers před pěti lety. Původně šlo o klasický dům se čtyřmi ložnicemi. Pro Rogersovu tvorbu je použití výrazných sytých barev v kontrastu s bílými stěnami a nábytkem hodně typické.

A designér v interiéru barvami rozhodně nešetřil. Nikoho tak asi nepřekvapí, že se domu přezdívá i Rainbow house neboli Duhový dům.

Foto: Profimedia.cz

Chloubou interiéru je extravagantní točité duhové schodiště.

Autor sázel na moderní a lehce omyvatelné materiály i na osvědčené designové kousky s nádechem pop artu a futurismu. V obývacím pokoji je tak k vidění třeba židle s názvem Tulip navržená designérem Eerem Saarinenem.

Foto: Profimedia.cz

Obývací pokoj rozzářila imitace parket ve fialových tónech.

V domě najdete kromě jiného i postel, která se otáčí o 360°, což obyvatelům umožňuje přizpůsobit se aktuálním slunečním paprskům. Dům má několik koupelen.

Nechybí ani prostorná terasa, ve které je umístěn působivý skleněný stolek, jenž vyvolává dojem, že v prostoru jen levituje. V domě je i klouzačka, do které se vstupuje otvorem z horního patra.

Foto: Profimedia.cz

Koupelna je maximálně prosvětlená a je v souladu s trendy součástí obytného prostoru.

Pronájem tohoto interiéru vyjde draho. Případný zájemce za něj zaplatí víc jak půl miliónu korun měsíčně. Krátkodobý pronájem na týden vyjde na 120 tisíc korun, což výrazně převyšuje běžné nájmy v místě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám