Hlavní obsah

Srkátka a lyžařská mísa aneb Design na špalcích

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Galeriii Design Centra v Praze se ve čtvrtek otevřela výstava Sezóna 07. Předměty určené ke stolování a interiérové doplňky tady prezentuje 37 mladých autorů, studentů či absolventů oborů zabývajících se užitým uměním.

Článek

Výstava je nainstalována na dřevěných špalcích, což má evokovat prázdninovou atmosféru a nutno podotknout, že se na nich většina exponátů pěkně vyjímá.

Jde už o čtvrtou prezentaci projektu Sezóna, kolekce se již představila v Plzni, Bratislavě a Košicích. Pokud se o užité umění zajímáte, ať už dlouhodobě či zrovna momentálně sháníte něco domů a z dosavadní nabídky v obchodech si nemůžete vybrat, pak je výstava poměrně osvěžující.

Od hrnečků, přes mísy, přes interiérová svítidla až po originální srkátka, spektrum je široké. Na pohled jsou vystavené práce příjemně jednoduché, ale všechny jsou fukční.

"Autoři je už dělali s tím, že to mají být věci pro praktické použití. Doufáme, že jich všimnou i zástupci firem, které se zabývají podobnou produkcí," říká ředitel Design Centra ČR Karel Kobosil.

Výstavu máte možnost vidět v Praze až do 7. září.

Originální "Srkátko" určené k ozdobě a konzumaci koktejlů. Design Karla Olšáková. Foto archiv DC ČR

Čajový set pro dva z porcelánu. Design Viera Igriciová. Foto archiv DC ČR

Netradiční pojetí džbánku. Design Lenka Malíská. Foto archiv DC ČR

Paraván a věšák z březové překližky a kůže. Design Marcel Mochal a Eva Mochalová. Foto archiv DC ČR

Nízká - mísa z taveného skla. Design Jan Fabián. Foto archiv DC ČR

Poznali byste slánky a kořenky? Design BU Martin. Foto archiv DC ČR

Interiérová svítidla - chladná plocha z bílého porcelánu je oživená barevným plastem. Design Zita Brožková. Foto archiv DC ČR

Sada stříbrných lžiček - tvar vychází z kreseb dětí první třídy, které byly následně předvedeny do materiálu. Design Alena Hesounová. Foto archiv DC ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám