Hlavní obsah

Šperky jako lákavé a nápadité osvětlení do dámského budoáru

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na největším designovém veletrhu ve Velké Británii jsme mohli shlédnout nejnovější hit do dámských pokojů, kterým jsou náušnice coby lampy a gigantické korále, které slouží jako lampa na podlahu. Jejich autorkou je Penelope Batley. Takové dekorace se perfektně hodí do dámských budoárů, kde slouží jako nápaditá recese.

Foto: Novinky

Autorka vytvořila bižuterii hned v několika barevných polohách.

Článek

Britka Penelope Batley se letos rozhodla předvést světu své nevšední návrhy, které navrhla speciálně do dámských pokojů a do obchodů s oblečením, šperky a jinými dekoracemi.

Inspirací jí byly skutečně šperky a nejklasičtější tvar korálí, kdy největší kulička ve středu v podání Penelope Batley září jako světlo.

Penelope absolvovala Royal College of Art v roce 2009 a její osvětlení - svítící náhrdelník a světla ve tvaru náušnic, získalo prestižní ocenění Terance Conran Design Award v roce 2009.

Foto: Novinky

Osvětlení vytváří na stěně zajímavé obrazce.

Korále a náušnice by ideálně měly v interiéru fungovat společně. Hravý dojem se tak umocní a kolekce bude působit celistvěji.

Foto: Novinky

Nápadité lampy mají tvar jednoduchých náušnic.

Její práce je únikem do dětských vzpomínek. V návrzích tak dominuje hravost a dětská radost ze surrealistické gigantičnosti známých předmětů. Návrhy této designérky připomínají zvětšující se předměty z Alenky v říši divů.

Foto: Novinky

Skleněné náušnice jako lampy.

Lampy od Penelope Batley rozhodně nemůžeme považovat za vkusnou a střídmou dekoraci, jsou spíš recesí, která má v interiéru pobavit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám