Hlavní obsah

Speciální nábytek pojme veškerý nepořádek v bytě

Novinky, tnk

Mladý nizozemský designér Joel Blanco vytvořil speciální „odkládací” nábytek, který počítá s umísťováním mnoha různých předmětů, a to přímo do něj. Autor došel k názoru, že pokud je nepořádek uspořádaný na jednom místě, tak vlastně nepořádkem není. Rozličné předměty se tak v jeho pojetí stávají součástí dočasného uměleckého dílka, které v domácnosti plní podobnou funkci jako odkládací stolek.

Foto: Baslab (5x)

Nová kolekce nábytku boří klasické představy o podobě skříní a odkládacích stolků.

Článek

Joel Blanco vystudoval produktový design se specializací na design bytových doplňků a vybavení domácnosti. Loni dokončil studium designu na Design Academy Eindhoven v Nizozemsku.

Podle titulu Dezeen jeho tvorba vždy začíná zamyšlením a výzkumem. Tentokrát designér řešil fakt, že už od dětství se od nás chce, abychom doma neměli nepořádek, který se v něm ale stále objevuje. Pokusil se proto tento nepořádek aktivně zařadit do interiéru díky nevšedním nábytkovým kusům.

Foto: Baslab

Barevné prvky nábytek oživují a dodávají mu na zajímavosti.

Jednotlivé kusy nábytku jsou velmi lehké a lehce přemístitelné. Jsou vyrobeny z pružné pěny pokryté polyuretanovou gumou. Je možné do nich umísťovat předměty podle fantazie a prostorových možností.

Foto: Baslab

Do nábytku můžete ukládat různé předměty.

Nábytek má pomoci zorganizovat předměty, které se doma časem hromadí. Tím, že jsou vlastně na jednom místě, pak interiér působí celkem uspořádaným dojmem.

Foto: Baslab

Na první pohled vypadají objekty jako nevšední umělecká díla.

Svým způsobem jde o jiný, revoluční způsob ukládání věcí, který umožňuje uchovávání nestejných předmětů na jednom místě tak, aby nezabíraly v bytě příliš mnoho místa a neztratily se.

Foto: Baslab

Při bližším pohledu jde o změť pěnovách prvků.

Originální kusy nábytku podobného typu se obecně hodí spíš do industriálně řešených prostor a loftových bytů. Ke klasickému stylu zařízení se starožitným nábytkem se příliš nehodí. Nábytkové kusy by měly vyniknout a stát se výraznými solitéry.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám