Hlavní obsah

Sošky ananasů vnesou do interiéru prázdninovou atmosféru

Novinky, tnk

Doplňky s motivem exotického ovoce bezpochyby patří do letního vybavení interiéru lidí, kteří mění výzdobu podle ročního období. Aktuálním trendem v dekoracích jsou sošky ve tvaru ananasů v reálné velikosti, které nesmí chybět v žádném módním interiéru. Jde o hit, který zpestří kuchyňskou linku nebo stěny obývacího pokoje.

Foto: DaWanda, Mira Mira, iDecorate (2x), Excelsa, Design3000 (2x)

Motiv ananasů může krášlit stoličky, polštáře, sedáky, mističky a další doplňky, které dodají interiéru letního ducha.

Článek

Motivy ovoce v interiéru byly trendem již v renesanci a baroku. Dnes se ale v interiérech spíše než zátiší s ovocem objevují sošky ananasů, které mají hodně sytou barevnost. Výjimkou nejsou kousky v barvách zvýrazňovačů, kterých si v prostoru nelze nevšimnout.

Cílem je upoutat pozornost na tuhou kůru, která vytváří krásnou šestiúhelníkovou strukturu na povrchu ovoce.

Foto: Nedgis, Sisters Guild

Výrazná barevnost dekorací se hodí hlavně do pokojů mladých.

Toto tropické ovoce, které je pěstováno v teplém podnebí, má bezpochyby své estetické kvality. V interiéru zafunguje jako květinová dekorace, kterou nemusíte zalévat. Podobně jako sošky kaktusů, které jsou dnes také hitem mnoha interiérů. [celá zpráva]

Foto: Love Frankie, TakaTomo

Dekorativní sošky ve tvaru anansů jsou aktuálním trendem, který je jako stvořený pro nadcházející letní měsíce.

Pokud chcete jít s dobou, pořiďte si sošky v trendy metalických odstínech. Velkým hitem jsou dnes zejména odstíny mědi. Měď dodá interiérům teplý nádech, hodí se do luxusnějších aranžmá. Dejte si ale pozor, s čím budete ananasy kombinovat, celkem lehce mohou působit kýčovitě.

Foto: Prezzybox, iDecorate, The French Bedroom

Hitem v dnešních interiércech jsou metalické barvy. Trendem je měď, bronz i zlato.

Ti, kdo se bojí, že si vnesou do interiéru sice trendy, ale nevkusný prvek, mohou volit umírněnější kousky, kde hraje prim především struktura povrchu exotických plodů. Takové kousky se budou hodit i do interiérů milovníků starožitností, kde nebudou působit rušivým dojmem.

Foto: MiaFleur, MiaFleur

Vkusnější variantou jsou jednobarevné vázy nebo džbány se strukturou ananasu.

Kde se tohoto motivu rozhodně bát nemusíte, je oblast servírování letních drinků. Tady platí, že víc je víc. Neživými ananasy tak můžete dekorovat nejen bary a venkovní prostory, kde pálí slunce tak, že by se klasické ovoce brzy zkazilo, ale předně sklenice, do kterých budete servírovat nápoje.

Foto: Design3000, TakaTomo

Dekorace ve tvaru ananasů jsou tradiční přízdobou letních drinků.

Tento typ dekorace se skvěle hodí jako součást ovocných mís, kterým dodá na nápaditosti. Zpestří i všední kuchyňské linky a police nebo dámské toaletní stolky i koupelny zařízené v hravém duchu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám