Hlavní obsah

Sněžítka jsou evergreenem, který se vrací do módy. Letos nahradí i cukřenku

Novinky, tnk

V posledních letech je Štědrý den ve velkých městech v Česku často takzvaně „na blátě”. Ti, kdo milují sníh a nedovedou si bez něj svátky představit, si ho mohou připomenout alespoň prostřednictvím sněžítek, která se po mnoha letech opět dostávají do módy.

Foto: The Design Gift Shop, Geschenke.de

Sněžítka mohou sloužit zároveň i jako stylové cukřenky (vlevo). Klasikou jsou ale ta uzavřená.

Článek

Letos mají sněžítka i hodně nevšední podobu. Inspirovány jsou jimi i cukřenky, slánky nebo efektní vánoční ozdoby s umělým sněhem. Když jimi ozdobíte vánoční stromek a zatřesete jím, vyvoláte v nich pohyb drobných částic, které imitují sněžení.

Foto: The Design Gift Shop, Monsterzeug

Nevšední sněžítka poslouží třeba i jako meteostanice nebo ozdoby na vánočním stromku.

Sněžítka se letos objevují i jako součást dekorativních jmenovek na stolech. Trendem je kombinovat je se stříbrnými stužkami a dekoracemi. Některé kousky také obsahují kuličky polystyrenu. Ten je hodně lehký a sněžítka jsou pak vhodná i pro zavěšení na ozdobami jinak obtěžkané vánoční stromky.

Foto: Ginger Ray (2x)

Sněžítka se stanou také stylovou dekorací na slavnostním stole.

Klasikou jsou kousky ze zimní tématikou. V poslední době se ale stále častěji objevují i sněžítka s motivy zvířat. Sněžítka se totiž stávají oblíbenou interiérovou dekorací, která poslouží místo těžítek, které vyšla z módy.

Foto: Lime Lace, Natural History Museum

Zvířátka ve sněžítku si oblíbí hlavně děti.

Mezi netradiční kousky pak patří sněžítka s motivy, které nejsou se zimním obdobím nijak výrazně spojeny. Ty působí nadčasovým dojmem a budou vás bavit v jakémkoliv ročním období.

Foto: Geschenke

Kousky s motivy Louskáčků nebo plameňáků uplatníte v interiéru v průběhu celého roku.

Pokud nechcete za sněžítka utrácet, můžete si je vytvořit i sami. Budete k tomu potřebovat průhlednou skleněnou vymytou a vysušenou sklenici s víčkem (do kterého na spodní část tavnou pistolí umístíte na střed nějakou vybranou malou figurku z umělé hmoty) a necháte pořádně zaschnout. Nejlépe do druhého dne.

Sklenici pak naplníte do dvou třetin destilovanou vodu a doplníte glycerinem koupeným v lékárně s trochou volného prostoru, aby se dovnitř vešla na víčko přilepená hračka bez přetečení.

Do sklenice pak nasypte bílé a stříbrné či zlaté třpytky, které mohou mít různé velikosti. Následně zašroubujte sklenici, zatřeste a podomácku vyrobené sněžítko je na světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Zahalte stůl do slavnostního obleku

Atmosféru svátečních dnů i štědrovečerního hodování u jídelního stolu podpoří kvalitní vánoční ubrus a stylové ubrousky.

Výběr článků

Načítám