Hlavní obsah

Šikovná maminka proměnila sklep ve výtvarný ateliér pro své dvě dcery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakým dárkem potěšit, ale hlavně překvapit náctileté dcery, je dilema, které zná spousta rodičů. Pro mnoho z nich je takový úkol skoro nesplnitelný. Michelle Gobiové z americké Pensylvánie se to ale přeci jenom podařilo. Ve vší tajnosti se jí povedlo dívkám takříkajíc přímo doma pod nosem vytvořit výtvarné studio, aby se měly kde realizovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Matka vytvořila dcerám ve sklepě výtvarné studioVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Domácí video, které po dva měsíce natáčela paní Michelle z města Linden, zaznamenává její práci u nich doma ve sklepě. Z původně poněkud zaneřáděného prostoru plného haraburdí vytvořila světlý a veselý ateliér, kde se dvojice mladých dívek může plně realizovat. Obě dcery totiž studují výtvarnou školu a potřebovaly místo, kde by mohly pracovat a tvořit.

Maminka – samoživitelka má sama k výtvarnému umění blízko, pracuje totiž jako kreativní ředitelka v marketingové firmě.

Jak záběry ukazují, kromě vyklizení sklepa se maminka pustila především do jeho výmalby a výzdoby. Rozvody vedoucí po stropě alespoň zakryla textiliemi, za něž schovala světelné řetězy.

Ve sklepě rovněž zachovala část coby úložný prostor, tu oddělila těžkým závěsem, jako další dělicí prvek vytvořila černě natřený dřevěný skládací paraván, díky čemuž si dívky v případě potřeby mohou svůj ateliér mezi sebou rozdělit. Zároveň paraván mohou dívky používat jako tabuli.

Úplně novým zařízením je dvojice kreslicích stolů s lampičkami a veselá žlutá sedačka.

Jak je patrné ze záběrů a z výzdoby, transformace sklepa se odehrála ve vší tajnosti, bez vědomí dívek. Ty byly proto při prohlídce svého nového království patřičně překvapené. Byl to totiž dárek k Vánocům.

Anketa

Umíte si představit, že by se vám podařila proměna sklepa utajit před dětmi?
Nepochybně.
7,7 %
Možná ano, s trochou šikovnosti...
21 %
Tak to opravdu neodhadnu.
4,1 %
Spíš ne.
8,6 %
S našimi dětmi?! Nikdy!
10,7 %
My hlavně nemáme ten sklep....
47,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2736 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám