Hlavní obsah

Sedačka ve tvaru čokolády si podmaní vaše smysly

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavorská návrhářka Iris Koser vytvořila sedačku, která nechá jen málokterou ženu chladnou. Zaútočila totiž na nejtajnější chutě a pudy křehkého pohlaví a proměnila běžný domácí nábytek v nadpřirozeně velkou tabulku čokolády, která svůdně pluje interiérem.

Foto: Profimedia.cz

Stoleček, jímž lze pohovku překrýt, vypadá jako staniol, který právě shrnujete z nové tabulky čokolády.

Článek

V nabídce sedacích souprav narazí člověk na spoustu sedaček, které více či méně čokoládu připomínají. Stačí správně provedené polstrování, tmavě lesklá, hnědá barva koženého potahu a „čokoládový vzhled“ je na světě.

Foto: Profimedia.cz

Návrhářka Iris Koser se svou sedačkou připomínající tabulku mléčné čokolády. Právě tomuto druhu dává sama autorka designu přednost nejčastěji.

Pouhý vizuální efekt je ovšem něco, s čím se 27letá rodačka z německého Pasova rozhodně nehodlala spokojit. Jejím cílem bylo vytvořit nábytek, který by čokoládovou tabulku připomínal všemi smysly, nikoli jen vzhledem.

Foto: Profimedia.cz

Když ohýbáte sedačku, máte téměř identický pocit, jako když lámete tabulku čokolády.

Jednotlivé části pohovky například zvednete přesně takovým způsobem, jako když lámete tabulku čokolády. Když zatlačíte rukou do polstrování sedačky, zůstane tam (díky pěně s tvarovou pamětí) její otisk ještě notnou dobu patrný. Máte pocit, jako když se díváte na tající čokoládu.

Foto: Profimedia.cz

Jakýkoli otisk zůstává na povrchu sedačky dlouho znát. Tabulka čokolády pak vypadá, jako když taje.

Součástí sedačky je i malý stolek, kterým lze buď část pohovky překrýt, anebo se umístí tradičně před tento nábytkový kus. Jeho vzhled napodobuje mírně pomačkaný alobal, do nějž se tabulky čokolády balí.

Foto: Profimedia.cz

Nejdůležitější prvek čokoládové sedačky - tajná přihrádka na malý kousek hříchu.

Při pohledu na sedačku je patrné, že autorka zná čokoládu vskutku důkladně. O tom, že je její opravdovou milovnicí, nejlépe svědčí fakt, že při návrhu nezapomněla na to nejdůležitější - tajnou skrýš pro ukládání oblíbené pochoutky.

Reklama

Související články

Houpací křesla se jen tak neokoukají

Houpací křesla se těší oblibě lidí doslova všech věkových kategorií už po několik století. Ačkoli si nemůžeme být stoprocentně jistí, odborníci se domnívají,...

Výběr článků

Načítám