Hlavní obsah

Prošívaná masivní křesla, která proslavil Winston Churchill, se vracejí do módy

Novinky, tnk

Málokdo si britského politika a státníka Winstona Churchilla vybaví jinak než s velkým doutníkem, hůlkou a v pohodlném velkém křesle. Právě křesla, která se díky němu proslavila, jsou nyní opět v kurzu. Jednak pro svou neobyčejnou pohodlnost, ale také proto, že se díky výraznému polstrování halí do sametu, který je tuto sezonu velmi oblíbený.

Foto: Artisanti, Sweetpea a Willow

Winston Churchill proslul i svou zálibou v pohodlném nábytku. Jeho oblíbené křeslo se vrací do módy v moderním provedení a mnoha podobách.

Článek

Masivní a pohodlná křesla, často inspirovaná kousky, které měl britský státník tolik v oblibě, se zase začínají objevovat v moderních interiérech. Jejich velkou předností je hlavně masivní čalounění a prošívání, díky čemuž je posezení v nich tak příjemné.

Jde o ideální nábytek do společenských prostor a místností určených k relaxaci a četbě.

Foto: Mindthegap

Dvoumístné prošívané křeslo je ideální pro trávení romantických chvilek.

Foto: Profimedia.cz

Winston Churchill

Letos jsou tato křesla nejčastěji k vidění v hebkých sametových potazích. Hitem je zejména tmavě modrá barva, která ve světoznámém vzorníku Pantone nese název Classic Blue a má číslo 19-4052 a byla zvolena barvou roku 2020.

Tento odstín vzbuzuje důvěryhodnost a působí noblesně. Taková křesla se proto hodí do reprezentativních místností určených k jednání s významnými hosty nebo klienty.

Foto: Sweetpea a Willow, Artisanti

Nejtrendovější barvou letošního roku je tmavě modrá.

Vyplatí se ale mít na paměti, že jde o robustní, objemné a masivní kousky, které budou zabírat hodně prostoru a malé místnosti budou kvůli nim vypadat mnohem více zaplněné nábytkem.

Ideální je tak volit je pouze do prostorově velkorysých místností, ve kterých není příliš mnoho dalšího nábytku.

Foto: Laskasas

Pokud chcete křeslo doladit k dokonalosti, nezapomeňte na praktickou podnožku.

Foto: Laskasas

Pohodlné pohovky v obdobném stylu jsou nadčasovým kouskem.

V moderních interiérech, kterým vévodí strohé linie, sáhněte spíš po kouscích, které nejsou oblé. Nemusí jít nutně o křeslo, pohodlí výrazného čalounění a prošívání si můžete užít i na pohovce, která oblíbené křeslo připomíná jen vzdáleně.

Tyto prvky budou v interiérech fungovat jako výrazné solitéry a stanou se dominantou obývacích pokojů. Právě s nimi slaďte textilie a dekorace v interiéru.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám