Hlavní obsah

Příborníky a servírovací stolky hlásí návrat

Právo, Sylva Svobodová

Příborníky a servírovací stolky jsou šperkem kuchyně, podporují myšlenku rodinného stolování, prostor zútulní a vyšvihnou o třídu výš. Solitérní kousky lze bez obav kombinovat i k moderní kuchyňské lince.

Foto: Butlers (3x)

Nízký servírovací příborník ze dřeva je vybaven odkládací plochou, dvěma zásuvkami a místem na uložení vinných lahví. Cena 3990 Kč.

Článek

Příborník a servírovací stolek oživí jídelnu, nabízí další úložné prostory. Porcelánové nádobí, nápojové sklo, vázy a svícny jsou tak hned po ruce.

Foto: Westwing

Retro příborník na uložení svátečního nádobí a příborů má být poblíž jídelního stolu. Velikost 47 x 158 x 230 cm.

Rodinné stolování s příborníkem

Příborník kdysi patřil k tradiční výbavě každé domácnosti. Stál na čestném místě v jídelně nebo v obývacím pokoji. Sloužil k ukládání nádobí, příborů, ubrusů a prostírání, ale také jako reprezentační vitrínka. Za prosklenými dvířky byl vystaven broušený nápojový servis, sváteční porcelán, svícny a ceněné kousky v domácnosti, které se dědily z generace na generaci.

Nyní nám úložné prostory spolehlivě nahrazuje kuchyňská linka, ale pořídit si příborník není na škodu. V antik bazarech objevíme zajímavé kousky - třeba styl art deco se nikdy neomrzí.

Foto: Butlers

Krásný bílý příborník s vitrínou nabízí místo na ukládání nádobí i vystavení cenných kousků.

Foto: Butlers

Dřevěný servírovací stolek na kolečkách má odkládací plochu, zásuvku na příbory, tři otevřená patra a spodní na odkládání vinných lahví.

Uleví stolu a odveze nádobí

Servírovací stolek není zbytečnost. Díky němu získáme prostor na jídelním stole a snadno transportujeme špinavé nádobí do myčky. Z očí zmizí raz dva a nikde nepřekáží.

Foto: Ikea

Lehký snadno omyvatelný a mobilní – takový je servírovací stolek na kolečkách, který se v létě hodí na terasu či balkón.

Originální jídelní nábytek využijeme při rodinných oslavách, početnějších hostinách a v létě na terase.

Stolky obvykle mají dvě patra – horní je servírovací, spodní odkládací, některé jsou vybavené i zásuvkami. Z praktických důvodů jsou zpravidla na kolečkách.

Foto: Westwing

Kovový servírovací stolek Sisley se hodí k rodinné oslavě. Snadno a bezpečně přemístí nápojové sklo, víno a je hned při ruce. Cena 5899 Kč.

V obchodech najdete servírovací stolky rozmanitých velikostí, tvarů i barevného provedení. Buďte odvážní a zkombinujte k modernímu interiéru retro kousky.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Nabídka materiálů je pestrá: stolky mohou být dřevěné, kovové i v kombinaci se sklem. Důležitá je vždy kvalita provedení a styl, který ladí s interiérem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám