Hlavní obsah
Silikonový štětec (260 Kč) je praktický při nanášení BBQ omáček na žebra, suga na pizzu nebo čokolády na muffiny. Odolá teplotám až do 220 °C, má odnímatelné štětiny pro snadné čištění a mytí v myčce. Foto: OUTDOORCHEF (2x)

Při vaření a grilování pod širým nebem nám často stačí jen kvalitní palivo a několik šikovných nástrojů, které nám přípravu usnadní. Jací pomocníci to jsou? Nechte se inspirovat!

Silikonový štětec (260 Kč) je praktický při nanášení BBQ omáček na žebra, suga na pizzu nebo čokolády na muffiny. Odolá teplotám až do 220 °C, má odnímatelné štětiny pro snadné čištění a mytí v myčce. Foto: OUTDOORCHEF (2x)
Pomůcky, které nesmí při grilování chybět

Štětec — absolutní nezbytnost, kterou jídlo před grilováním a během něj potíráme olejem, aby se nepřilepilo.

Rošt na hamburgery (159 Kč) usnadní práci i při přípravě ryb. Maso se griluje postupně z obou stran a drží požadovaný tvar.

Foto: MOUNTFIELD

Grilovací kleště — usnadní obracení většiny grilovaných specialit. Přednost dáme kleštím z nerezové oceli.

Profesionální kvalitní nerezový set nářadí BBQ (589 Kč) ocení všichni milovníci grilování.

Foto: MOUNTFIELD

Široká kovová špachtle z nerezové oceli pomůže obrátit hamburgery, steaky i rybí filety.

Vidlička s dřevěným držadlem se hodí při zvedání větších kusů pečeného masa nebo drůbeže z roštu. Při grilování do masa nepícháme, abychom nepřišli o šťávu.

Kompaktní zapalovací komín Weber® (489 Kč) – tato přenosná pomůcka rychle a snadno nažhaví brikety na správnou teplotu pro grilování.

Foto: WWW.WEBERSTEPHEN.CZ

Grilovací rukavice — delší rukavice zabrání popálení předloktí.

Rukavice na grilování Char-Broil (145 Kč) je neodmyslitelnou součástí každého grilování nejen proto, že chrání naše ruce před žárem a spálením, ale navíc podpoří image profesionála.

Foto: MOUNTFIELD

Špízy se prodávají ve všech tvarech a délkách — od nejjednodušších ocelových až po špízy s dvojitým pozinkováním. Kdo negriluje často, vystačí si se špízy bambusovými, které musí před použitím namočit na půl hodiny do studené vody.

Lis na hamburgery Weber Original™ (409 Kč) využijeme pro snadnou přípravu plochých, jednotných placiček masa i zeleniny či masových karbanátků. Lis má nylonovou rukojeť s texturovaným protiskluzovým úchopem, který lze oddělit a snadno očistit.

Foto: WWW.WEBERSTEPHEN.CZ

Kuchyňská minutka se osvědčila při grilování se zavřeným poklopem, kdy jídlo nevidíme.

Grilovací kartáč s nerezovými mosaznými štětinami nám usnadní čištění grilu.

Vpichovací teploměr se osvědčil při pečení kusů masa silnějších než 2,5 cm.

Vpichovací teploměr Outdoorchef Gourmet Check (1140 Kč) změří teplotu uvnitř masa i teplotu okolního prostředí. Na obě teploty si můžeme nastavit alarm.

Foto: OUTDOORCHEF

Ukazuje teplotu uvnitř masa. Během grilování se teploměr nikdy nenechává zabodnutý v mase.

Brikety Weber Long Lasting Premium (7 kg/299 Kč a 3 kg/149 Kč) poskytují rovnoměrnou teplotu pro grilování až na čtyři hodiny. Rozhoří se do cca 30 minut a hoří při konstantní teplotě. Lze je použít i opakovaně po vyhasnutí.

Foto: WWW. WEBERSTEPHEN. CZ

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahradu a rádi byste se pochlubili?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

 

yknivoNumanzeSaNyknalC

Reklama

Výběr článků